Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

30 Nisan 2024 Salı
15:28
HAVA
DURUMU

 

YAZARLAR
  
SELECT m.ADI, m.SAYFAADI, m.ID FROM  tHABERMENU AS hm INNER JOIN tMENU AS m ON hm.MENUID = m.ID WHERE  (hm.HABERID = 5338) AND (m.USTID = 50)
Ayhan Fırıldak
O doktor bu sözü gerçekten söyledi mi?
“(Soda) en etkili doğal bir ilaçtır. Bu nedenle günde en az iki şişe (falan marka) maden suyu tüketilmelidir”
5.9.2016 00:08:24

Önce lütfen haber bölümümüzde yer alan "Bayramda mide sorunlarına dikkat" başlıklı şu yazıyı okuyunuz.
Dr. E.B.’nin sağlık açısından verdiği belirtilen bilgiler doğru olabilir. Ancak yazının sonunda bir maden suyu adı geçiyor. Yazıdaki (………) olan bölümde maden suyu markası yazıyor.
Esasen, hekimlerin herhangi bir içeceğin, yiyeceğin markasını vermesi bir yana ilaç markası vermeleri bile doğru değil. Yasaklanmıştır. Sağlık bilgileri arasında herhangi bir ürün markası belirten yayın kuruluşları ceza görüyorlar.
Acaba doktor E.B. gerçekten bu bilgileri verdi mi? Bilgileri verdiyse hangi marka maden suyu kullanılması gerektiğini söyledi mi?
Sanmıyorum. Ama eğer söylediyse bunu TTB’nin ve tabii Sağlık Bakanlığı’nın değerlendireceğine kuşku yok.
Yazı bir PR firması tarafından gönderiliyor. Dr. E.B. böyle bir söz söylemediyse, yazının sorumluluğu bunu gönderen PR firmasına ait olacak.
Muhtemelen, bu PR firması hem Dr. E.B.’nin hem de maden suyu firmasının temsilciliğini yapıyor. Böyle bir sağlık haberi (!) hazırlayarak birçok kuş vurmuş oluyor.
Taraflar (Dr. E.B. ve maden suyu firması) bu yazıdaki içiçelikten habersiz iseler –yani bunun yapılmasına yazılı izin vermemiş iseler- , PR firmasının yaptığı sadece etik dışı davranış olarak kalmıyor bir de kandırma (hukuken dolandırıcılığa mı girer bilemiyorum) girişimine dönüşüyor. Kaldı ki taraflar bunun için anlaşmış olsalar bile bu anlaşma yasaklanmış bir eylemi kapsamış olur.
Ve tabii, bir de sağlık habercilerinin avanak yerine konulmaları girişimi söz konusu. Avanak olacak ki, hekim ve sağlık kuruluşlarının “sosyal sorumluluk kapsamında toplumu bilgilendirme amacı ile” verdikleri bilgiler arasına sokuşturulan markayı görmezden gelerek bu kirli davranışa göz yumacak.
Pes!..
Soda firmasına da PR firmasına da ve bilhassa ve özellikle –eğer bilerek alet olduysa- Dr. E.B. ye de yazıklar olsun.

 

Bu haber 1588 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem