Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

30 Nisan 2024 Salı
12:49
HAVA
DURUMU

 

YAZARLAR
  
SELECT m.ADI, m.SAYFAADI, m.ID FROM  tHABERMENU AS hm INNER JOIN tMENU AS m ON hm.MENUID = m.ID WHERE  (hm.HABERID = 4825) AND (m.USTID = 50)
Ayhan Fırıldak
Academic Hospital üzüntülü
Academic Hospital için karar günü. Academic Hospital, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı’nın amiral gemisiydi. Olmadı.
4.10.2013 01:07:24

Ne umutlar, ne rafine duygular, ne zorluklarla kurulmuştu. Sonrasında nice çabalar gösterildi, nice emekler verildi, umutları gerçeğe çevirebilmek için nice fedakârlıklar yapıldı.
Daha sonra umutlar kişiselleşti, fedakârlıklar ihtirasa, dayanışma ruhu didişmeye dönüştü. Pastayı büyütelim bölüşelim yerine, gittiği yere kadar payımızı alalım, sonra yolumuza devam ederiz anlayışı öne geçti.
Peki sonunda n’oldu?
İşte böyle oldu!
Kurum ya iflasını ilan edecek ya yeni sahibine verilecek…
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı Genel Kurulu, Academic Hospital ile ilgili kararını bugün verecek.
Son iki yıldır kurumu düze çıkarmak için didinen Prof. Dr. Hakan Tezcan, görev süresinin dolmasına birkaç hafta kala, hisselerin satılması sürecinde, görevinden ayrıldı.
Vakıf Başkanı sıfatıyla Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, geçtiğimiz günlerde Academic Hospital çalışanlarına acı haberi verdi “Arkadaşlar Ekim maaşınız ödeyebileceğimiz son maaş olabilir!”
Yani?
Yanisi; deniz bitti!
Kurumu deniz gibi görenler çoktaan başka sulardalar.
Böyle bir günde suçlu aramak nafile. Bu üzücü sonuca gelinmesinde pay sahibi olanlar az çok biliniyor. Eminim onlar da üzgündür. Ama herhalde üzüntüden en büyük payı Orhan Oğuz hoca ile Ali Ertuğrul hoca alacaklardır.
Bugün MUTF Vakfı Genel Kurulu’na düşen en önemli görev, hizmetleri karşılığı aldıkları maaşla geçimlerini sürdüren kurum çalışanlarının haftalardır uykularını kaçıran korkularını yatıştırıcı bir yol bulmaktır.
Yöneticilikte diploma sınavı budur…
Kurumu paravan yapan “iş sahipleri” hariç, tüm Vakıf mensuplarına, Academic Hospital ve Tıp Merkezi çalışanlarına sevgilerimi sunarım. Umarım ve dilerim yaşamlarındaki bu sıkıntılı süreç kısa sürer.
(Görüş belirterek katkıda bulunabilirsiniz.)

Bu haber 4062 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 8 ziyaretçiden 4 puan
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem