Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

20 Nisan 2024 Cumartesi
14:36
HAVA
DURUMU

 

  
İş yaşamında estetik rekabet!
Estetik operasyon geçmişte sanatçıların öncelikli tercihleri arasında sayılıyordu; günümüzde artık kariyer yapmanın da gereği olarak görülüyor.
20.2.2012

Opr. Dr. Coşkun Şanverdi, iş yaşamında yükselen rekabet ortamı nedeniyle, kariyeri için estetik yaptıranların sayısının gün geçtikçe arttığını belirtiyor. İş dünyasındakilerin estetik tercihleri arasında ilk sırayı ise burun estetiği alıyor. Dr. Şanverdi, estetik operasyonların yanında botoks ve dolgu malzemelerinin burunda kullanım sıklığının da her geçen gün arttığına işaret ediyor.
Dr. Şanverdi, genç ve dinamik bir yüz ifadesinin iş hayatında önemli olduğunu bilen yönetici ve çalışanların, kariyer yarışında engelle karşılaşmamak için estetik yaptırmayı tercih ettiklerini söylüyor.
Opr. Dr. Coşkun Şanverdi, iş dünyasının estetik ilgisiyle ilgili şu bilgileri veriyor:
“Genç çalışanlara karşı kendisini güçlü hissetmek için estetiğe başvuran kadın sayısı giderek artarken, kadınlar kadar erkekler de estetik operasyonları tercih ediyor. Kriz dönemlerinde bile kariyer estetiğinin artarak devam ettiğini görüyoruz. Bu da krizle birlikte iş dünyasında artan rekabetten kaynaklanıyor.”

BURUN ESTETİĞİ İLK SIRADA

“Son yıllarda yapılan araştırmalar, prezantabl, yani ‘eli yüzü düzgün’ olmanın sanıldığından çok daha önemli olduğunu ve çoğu zaman diğer özelliklerin önüne geçtiğini ortaya koyuyor. Kişi işinde ne kadar deneyimli ve başarılı olursa olsun, düzgün bir görünüme sahip değilse, iş başvuruları olumsuz sonuçlanabiliyor. Bu sorun kariyer basamaklarını tırmanırken de kişinin önüne engel olarak çıkabiliyor.

Burun estetiği, iş dünyasının genç kademesinde birinci sırada geliyor. Ameliyat ile estetik haricinde; burun ucuna botox enjeksiyonu ile burnu aşağıya çeken kasları aktif kişilerin burun ucunu kaldırmak mümkün olabilmektedir. Botox tek başına kullanılabileceği gibi dolgu ile birlikte kullanılıp daha iyi sonuçlar almak mümkün olabilir. Burun sırtındaki çizgiler ve düzensizlikler için yine botox ve dolgu malzemeleri kullanılabilir. Fakat bu yöntemlerin sadece seçilmiş kişilerdeki kimi sorunlar için geçici çözüm olabileceği, en sağlıklı ve kalıcı sonucun başarılı bir ameliyat ile sağlanabileceği unutulmamalıdır. Tecrübeli ellerde, bilimsel yaklaşımlarla hedeflenen şey sadece görsel olarak güzel bir burun yapmak değil, aynı zamanda mevcut olabilecek fizyolojik kimi sorunların (nefes alma sorunları, sinüzit gibi) aynı seansta düzeltilerek kişinin sağlığına kavuşup hayat kalitesinin artırılmasıdır.”

ESTETİKLE GENÇ GÖRÜNÜM

“İş hayatında çoğu şirket; enerjisini kaybetmiş, çökmüş, yorgun görünümlü bir yöneticiyle çalışmaktansa prezantabl, genç ve dinamik yöneticiyle çalışmayı tercih ediyor. İşte bu noktada; yüz ifadesi çökmüş, yaşlı ve yorgun görünen yöneticilerin imdadına estetik müdahaleler yetişiyor.

Şirketlerin benimsediği ‘tecrübeli ama genç’ çalışan profiline sahip olmak için kendisini doktorların ellerine teslim eden ileri yaştaki çalışanlar, yapılan birkaç müdahale sonucunda 10-15 yaş genç görünüm kazanabiliyor. Böylece bu kişiler, şirketler tarafından tercih edilen, 7ileri yaşın tecrübesine ve genç-orta yaşın biyolojik görüntüsüne sahip yönetici7 profiline uyan, dış görünüşe bağlı olarak özgüveni de daha yüksek çalışan haline gelebiliyor.”

YÖNETİCİ ADAYI GENÇLER

“Kariyerini önemseyen patron ve yöneticilerin, estetikte de ciddi bir çekişme içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 40-50 yaş grubundaki yöneticiler daha genç ve dinamik görünmek istedikleri için ameliyatlı veya ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine sıklıkla başvuruyorlar. Kadınlar ise iş hayatları süresince gerek gördükçe estetik operasyonlara devam ediyorlar. Yakın geçmişe kadar erkekler yönetim kademesine geldiklerinde estetiğe ihtiyaç duyarlardı, fakat şimdilerde bu ihtiyacın genç kademelere doğru yayıldığını görüyoruz. Özellikle yönetici adayı olanlar görünümlerine özen gösteriyorlar.”

Bu haber 9760 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem