|
Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz... |
Kamu Özel Ortaklığı modeliyle Manisa ve Elazığ’da kurulacak sağlık tesislerinin yapım ve hizmet sunum işlerini, Medical Park’ın ortak olduğu grup üstlenecek.
Manisa Eğitim Araştırma Hastanesi Yapım işleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi için nihai teklifler 23 Eylül 2011 günü alındı. En iyi teklifi Sıla Dan. Bilş. Eğt. İnş. Taah. Tic. ve Sağ. Hizm. Ltd. Şti. – Şentürkler Müh. İnş. Taah. Turz. San. ve Tic. A.Ş. - Medical Park Sağ. Hizm. A.Ş. İş Ortaklığı sundu.
Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü Yapım işleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi için ise nihai teklifler 16 Eylül 2011 günü alındı. Bu ihale için de en iyi teklif aynı iş ortaklığından geldi.
MANİSA’DAKİ TESİS
Projeye göre, Manisa’da 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi yapılacak. Yüklenici firma,
projenin finansmanını, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacak. Yüklenici; ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuvar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecektir. Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan proje iki yılda tamamlanacak. İşletme dönemi 25 yıl olacak.
ELAZIĞ’DAKİ TESİS
Projeye göre Elazığ’da bir entegre sağlık kampüsü kurulacak. Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü, 400 yataklı bölge hastanesi, 250 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 200 yataklı psikiyatri hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere toplam 950 yataklı 4 hastaneden oluşuyor.
Bu tesis de diğerleri gibi yüklenici firma tarafından finanse edilecek, teknik donanımı sağlanacak, görüntüleme, laboratuvar gibi sağlık hizmetleri ile temizlik, güvenlik, bilgi işlem, yemek gibi destek hizmetlerini de yüklenici firma verecek.
Tesislerin işletme süreci 25 yıl olacak.
NOT:
Bu konuyla ilgili haberler
Süper sağlık tesisleri geliyor
Adana, Gaziantep sağlık kampüsleri
Üç dalda 20 hastane yapılacak
Üç entegre sağlık tesisi daha
TTB, Etlik ihalesinin iptalini istedi

Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem