Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

11 Haziran 2026 Perşembe
08:35
HAVA
DURUMU

 

  
Diş protez elemanları eğitilecek
Diş protez laboratuarlarında çalışarak kendilerini yetiştiren ancak hukuki bir statüleri bulunmayan yardımcı elemanlara sertifikasyon eğitimi verilecek.
29.12.2011

Sağlık Bakanlığı Diş Protez Laboratuarları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik hazırladı.
Bu yönetmelik işlerlik kazandığında, pratik eğitimle kendilerini geliştiren ve diş protez laboratuarlarında yardımcı eleman olarak çalışan yaklaşık 10 bin kişiye diş protez alanında sertifikasyon eğitimi verilebilecek.
Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan konuyla ilgili açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Diş protez teknisyenliği mesleğinin sürekli gelişmesi, personel istihdamına olan ihtiyacın artması ile hali hazırda yalnızca pratik eğitimle kendilerini geliştiren, mer’i mevzuata durumları uymayan fakat diş protez laboratuvarlarında yardımcı eleman olarak çalışan yaklaşık 10.000 kişiye diş protez alanında sertifikasyon eğitimi vermek ve laboratuarda yetki ve sorumluluklarını açıkça belirleyerek laboratuvarda istihdamını sağlamak amacıyla hukuki düzenleme yapılması gerekli görüldü.

Bu düzenlemede söz konusu kişilere Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak iş birliği protokolü sonrası verilecek eğitim ve sınavları başarı ile tamamlamaları halinde bir sertifika verileceği belirtildi.

Yine diş protez laboratuvarında kullanılan malzemelerden kaynaklanan olumsuzluklara bağlı olarak diş teknisyenliği meslek hastalıklarına ve çalışan sağlığını tehdit edici risk faktörlerinin asgariye indirilmesine yönelik, fiziki mekan, araç gereç ve kişisel kullanıma dair gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla bir düzenleme yapılması ihtiyacı gündeme geldiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, yukarıda belirtilen hususlara yönelik düzenlenen “Diş Protez Laboratuarları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik”i yürürlüğe konulmak üzere Başbakanlığa gönderdi.”

Bu haber 1056 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 1 ziyaretçiden 5 puan
Diğer Haberler
  • Bebeklerde de görülebilir - 17.3.2026 14:18:34
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem