Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

28 Mart 2024 Perşembe
19:48
HAVA
DURUMU

 

  
Almanya Google’a “ı-ıh” diyor!
Kent verilerini üç boyutlu gösteren “Google Street View” uygulamasına Almanya tepki gösteriyor.
24.2.2010

İnternet arama motoru Google’un, “Google Maps” adlı uygulamasına eklediği “Street View” seçeneği sayesinde harita kullanımında yeni bir devir başlatmayı planlaması Almanya’da büyük tartışmaya neden oldu.
ZDF ve Pro 7’nin haberine göre; Google, kullanıcılarına "gerçekten oradaymış hissi" vermeyi planlayan Google'ın “Street View” projesi ile sokakları üç boyutlu olarak görmek, köprülerin üzerinden etrafı seyretmek, hatta binaların süslemelerini incelemek mümkün. ABD’de neredeyse tüm sokakları bu şekilde evinizden çıkmadan gezebiliyorsunuz.

ALMANYA ÇEKİMLERİ
Deutche Welle, “Street View” projesini geliştirenlerden biri olan Raphael Leiteritz’in şimdiye kadar Almanya'daki kamuya açık alanların hemen hepsini görüntülediklerini, sadece teknik sorunlar yaşanan bazı alanların görüntülenmediğini söylediğini bildirdi. Leiteritz çalışmaların yaz sonuna kadar tamamlanıp projenin bu yıl içinde hayata geçirilebileceğini söyledi.
Almanya Tüketiciyi koruma bakanı Ilse Aigner, Google’nin bu çalışmasıyla milyonlarca evin izinsiz görüntüleneceğini bunun "özel alanın milyonlarca kez ihlal edilmesi" anlamına geldiğini belirtti. Google bu tepkiler üzerine isteyenlerin evlerinin ya da kendi görüntülerinin karartılabileceği garantisini verdi.

KÖTÜ NİYETLİ KULLANIMA AÇIK
“Street View” ABD dışında ar alarında Fransa ve İsviçre'nin de bulunduğu bazı başka ülkelerde de kullanılıyor. Google'a göre uygulama sayesinde tatile gidilecek yere önceden bakılabiliyor veya kiralanacak evin önünden yoğun trafiğe sahip gürültülü bir cadde geçip geçmediği kontrol edilebiliyor. Google’ın Street View uygulaması için fotoğraflar günün herhangi bir saatinde ve herhangi bir uyarıda bulunulmaksızın çekildiği için, fotoğraf karelerine bazen istenmeyen görüntüler girebiliyor. Bu da tepkiye neden oluyor.
Bu görüntülerin zaman zaman bazı ülkelerde dava konusu olduğu hatırlatıldı. Finlandiya'da bir ev sahibi, bahçede pantolonsuzken görüntülendiği için Google'ı mahkemeye verdi.
Google üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan Avusturyalı gazeteci yazar Gerald Reischl uygulamanın yararlı işlevleri yanında birçok tehlikeyi de barındırdığını bildirdi. Reischl, "Tabii ki otomobillerin plakaları ve insanların yüzleri tanınmayacak hale getiriliyor. Ancak binalar tüm detaylarıyla ortada. Google Maps'deki verilerle, Street View görüntüleri ve adres veri bankalarındaki bilgiler bir araya getirildiğinde, bu durum istenmeyen birçok sonuç doğurabilir" dedi.

GOOGLE GÜVENCE VERDİ, AMA…
Reischl, Street View aracılığıyla binanın dış boyasının dökülmüş olduğunu gören bir firmanın, bina sahibiyle iletişime geçebileceği ya da hırsızların uygulamayı kullanarak keşif gezilerini internet üzerinden yapabileceğini vurguladı. Google, Alman hükümetine isteyen kişilerin evlerinin ve kendi görüntülerinin bulanıklaştırılarak tanınmayacak hale getirileceği ya da tamamıyla fotoğraflardan silineceği yönünde güvence vermesi henüz Alman hükümetini tatmin etmedi.
Google’ın daha önce de birçok kuralı ihlal ettiğinin altını çizen gazeteci Reischl, "Goolge'ın kendi kanunları var. Kendi istediği gibi davranıyor. Geçmişte açık bir şekilde “giriş yasaktır” uyarısı bulunduran kişisel arazilerdeki sokaklara da giriş yaptılar. Zira şöyle düşünüyorlar. Bu bir sokak, o zaman Street View uygulamamız için buna da ihtiyaç duyabiliriz" diyor.
Daha önce de Japonya ve Yunanistan hükümetlerinin, Google?ın sokakları görüntüleme planlarını engellediği hatırlatıldı. DHA

Bu haber 10215 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem