Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

26 Nisan 2024 Cuma
02:30
HAVA
DURUMU

 

  
Memorial EFI belgesi aldı
Prof. Demiralp’in yönettiği İmmünoloji Laboratuvarı test sonuçları bütün dünyada geçerli olacak.
28.6.2010

Memorial Hastanesi İmmünoloji Laboratuvarı, EFI Akreditasyon Belgesi aldı. Bu belge, laboratuvar sonuçlarının bütün dünyada kabul göreceği anlamına geliyor.
Memorial Hastanesi Doku Tipleme ve İmmünoloji Laboratuvarı, Prof. Dr. Zeynep Emel Demiralp’in sorumluluğunda hizmet veriyor.
Prof. Dr. Demiralp, bu belgenin doku tipleme ve transplantasyon immünolojisi konusunda Avrupa’daki immünogenetik laboratuvarlarıyla eşdeğer duruma gelindiğinin göstergesi olduğunu belirtti.
Prof. Demiralp, şu bilgileri verdi:
Doku Tipleme ve İmmünoloji Laboratuvarı olarak organ nakli merkezinin en önemli parçasıyız. Bizim laboratuvarımızdan çıkan sonuçlar, organ nakli ekibimizin dünya standartlarında başarılara imza atmasına olanak tanıyor. Organ naklinde yapılan testlerin önemi çok büyük. Çünkü insanların yaşamla ölüm arasındayken organ nakli ile hayata yeniden dönmesine yardımcı oluyoruz. İmmünoloji Laboratuvarımız, organ nakli ile ilgili testlerde, Avrupa’nın sayılı merkezleri arasında yer alıyor. Bizim test sonuçlarımız yurt dışındaki merkezler ve doktorlar tarafından kabul görecek, dünyanın bütün merkezlerinde geçerli olacak.”

SONUÇLAR AVRUPA’DA DA GEÇERLİ
Prof. Dr. Emel Demiralp, bu belgenin tıp alanında olumlu getirileriyle ilgili şunları söyledi:
“Memorial Organ Nakli Merkezi, hastanemizdeki diğer branşlarla koordineli olarak çalışan ve dünyanın sayılı merkezlerinin başarısın yakalamış bir ekipten oluşuyor. Doku Tipleme ve İmmünoloji Laboratuvarımızın böyle bir belgeye sahip olması, onların bize olan güvenlerini de artıracak. Tıp dünyasında bu noktada olmak da gurur verici bir durum. Avrupa ülkeleri, bizim gönderdiğimiz test sonuçlarını güvenilir bir şekilde değerlendirecek ve tüm dünyada kabul göreceğiz. Türkiye’de laboratuvar anlamında da çok önemli işler yapıldığını belgelemiş oluyoruz.”

EFI BELGESİ NASIL ALINIYOR?
Prof. Demilap, akreditasyon süreciyle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:
EFI Akreditasyon Belgesi için 100’e yakın kriter aranıyor ve bunlara sahip olmanız isteniyor. Doku tipleme ile ilgili toplantılara ve kongrelere katılımdan, çalışanların eğitimine, yayınlanması gereken uluslararası bildirilerden hizmet içi toplantılara kadar her şey sorgulanıyor. Akreditasyon belgesi için başvurmadan en az 1 yıl önce kalite kontrol programlarına girilmesi gerekiyor. Tüm test sonuçları ile ilgili veriler toplanıp, komisyonerlere iletiliyor. Daha sonra laboratuvarı ziyaret etme kararı aldıklarında da süreç başlıyor. Onların raporlarına göre belge almaya hak kazanılıyor. EFI Akreditasyon Belgesi kurumun başarılı çalışmalarının bir göstergesi oldu. Bundan sonraki süreçte çok daha iyi çalışmalar ve projelere imza atarak, organ nakli ekibimizin dünya çapındaki başarılarını artırmayı hedefliyoruz.”
Prof. Demiralp, bu belgeyi genlikle üniversite hastanelerin alabildiklerine işaret ederek, “Avrupa’da özel hastaneler için böyle bir belgeyi almak çok alışılmış bir durum değil. Biz akademik başarılara da imza atan bir ekip olarak, büyük bir prestij kazandık. Özel hastane olarak yaptığımız bu başvuru ve aldığımız belge, komisyonerleri de çok etkiledi” dedi.
Yurt dışında tedaviye giden Türk hastaların burada yapdırtıkları testlerin gittikleri ülkede kabul edilmediğini ve yeniden yapıldığını belirten Prof. Demirel, şu bilgiye verdi:
“Artık laboratuvarlarımızdaki testler bu sorunu ortadan kaldırıyor. Bizim yaptığımız testlerin tekrarına gerek kalmıyor. Bu uluslar arası alanda tanınmış olmanın bir yararıdır.”

PROF. KALAYOĞ’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Memorial Organ Nakli, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu EFI belgesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Organ nakli ve immünoloji birbirinden ayrılamayan bilim dalıdır. Başarılı bir ameliyat yapılabilmesi için mutlaka ve mutlaka bu iki bilim dalı sürekli birlikte çalışmalıdır. Organ naklinde en önemli problemlerden biri, her kişinin doku gruplarının değişik olması. Dünyada var olan 7,8 milyon insanının dokuları birbirinden farklı. Sadece tek yumurta ikizlerinin doku grupları aynı. Ameliyattan önce ameliyat sonrasında doku grupları tespiti, immünolojik transplant problemlerini aşırı ölçüde düzeltebilecek klinik bilgiye sahip olmamız bakımından çok önemli. Gerek hastanın yaşamı gerekse takılan organın yaşamı bu bilgiye sahip olmakla ve ona bağlı tedavi yapmakla çok ilgili. Sayın Prof. Dr. Emel Demiralp başkanlığında çalışan immünoloji grubunun kalitesinin Avrupa ve dünya immünoloji kriterlerine uygun olup onlarla aynı klasmanda yer alması, hem organ nakli cerrahlarını hem de Memorial Organ Nakli ailesini son derece sevindirmiştir.”

Bu haber 11459 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem