Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

24 Nisan 2024 Çarşamba
18:54
HAVA
DURUMU

 

RSS

SAKARYA'DA BİR KADIN, DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ
Bir hafta önce domuz gribi teşhisiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 31 yaşındaki B.K. adlı kadın, durumunun ağırlaşması üzerine sevk edildiği Yenikent Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Fevzi Katıöz, B.K'nin akciğerlerini etkileyen H1N1 virüsü nedeniyle öldüğünü söyledi.

GAZİANTEP’TE DOMUZ GRİSİNDEN 7 KİŞİ ÖLDÜ
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, domuz gribi olarak bilinen pandemik grip nedeniyle kentte 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hastaların 2'sinin şehir dışından geldiğini ifade eden Vali Kamçı, ''Ölen hastaların hemen hepsi farklı rahatsızlıktan tedavi gördü. Bu hastaların tamamında yapılan incelemede H1N1 virüsüne de rastlandı'' dedi. Kamçı, hayatını kaybedenlerde pandemik grip açısından risk taşıyan, altta yatan kronik hastalık tespit edildiğini belirtti. Gaziantep’te H1N1 virüsü nedeniyle halen 11 hasta tedavi görüyor, bunlardan 2’si yoğun bakımda yatıyor.

KARABÜK'TE BİR KADIN, DOMUZ GRİBİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde 4 gün önce erkek çocuk dünyaya getiren C.A (25), yüksek ateş şikayetiyle Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Domuz gribinden şüphelenilmesi üzerine Karabük Devlet Hastanesi İntaniye Servisine sevk edilen C.A, burada yaşamını yitirdi. Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nden gelen tetkik sonuçlarında ölüm nedeninin domuz gribi olduğunun belirtildiğini bildirdi. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ÇOCUKLAR KURBAN KESİMİNİ GÖRMESİNTürkiye Psikiyatri Derneği Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Afif Karakılıç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi anne ve babaları, çocuklarının gözleri önünde kurban kesmemeleri için uyardı. Çocukların bunu bir dini vecibe olarak algılayamadıklarını, ''Can alma'' gibi düşündüklerini dile getiren Karakılıç, ''Soyut düşünme kavramları gelişmediği için çocuklar, gözlerinin önünde yapılan hayvan kesimini bir cinayet, bir katliam gibi algılar'' dedi.

 

ÇOCUĞA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİResmi bir ziyaret için Mısır'da bulunan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Çocuğa bakış açısının değişmesi, onun özellikle bir insan ve birey olduğunun kavranması ve toplumsal yaşama katılımı ülkelerimiz için büyük kazanım olacaktır'' dedi.  Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocuk Hakları Konvansiyonu'nun 20. yıl dönümü Konferansı'na katılmak üzere Kahire'ye gelen Kavaf, Al Sondos Yetim ve Engelliler Evi'ni ziyaret etti. Kuruluşta incelemelerde bulunan Bakan Kavaf, yetkililerden bilgi aldı ve çocuklarla sohbet etti. Selma Aliye Kavaf, ''Çocuğa bakış açısının değişmesi, onun özellikle bir insan ve birey olduğunun kavranması ve toplumsal yaşama katılımı ülkelerimiz için büyük kazanım olacaktır'' diye konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSAN HAKKI İHLALİ
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Kolu tarafından yapılan açıklamada, ''kadına şiddet uygulanmasının bir insan hakkı ihlali olduğu, devletin tüm kurumlarıyla sorunu çözme görevi bulunduğu'' belirtildi. TTB Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Kolu'ndan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, kadınların hayatlarının her alanında şiddete maruz kalabildikleri, evli ya da bekar olmanın, eğitim durumunun bunu değiştirmediği ifade edildi.  Töre ve namus cinayetlerinin son yıllarda artış gösterdiğinin savunulduğu açıklamada, cezalandırılan faillerin hemen tamamının ''haksız tahrik'' indiriminden yararlanarak hafif cezalar aldıklarına dikkat çekildi.  "Devletin tüm kurumlarıyla sorunu çözme görevi vardır'' görüşünün savunulduğu açıklamada, yeni sığınma evleri açılması, şiddete karşı etkin bir şikayet mekanizması kurulması, savcılığa başvuranlara ekonomik ve psikolojik destek sağlanması gibi taleplere de yer verildi.
 

MERSİN'DE DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
Mersin'in Tarsus ilçesindeki cezaevinde görevli gencin, domuz gribi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Tarsus Cezaevinde sosyal terapist olarak 5 yıldır görev yapan, evli ve bir çocuk babası D.G. (30) rahatsızlanarak kaldırıldığı ve tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde öldü. 5 gün önce halsizlik ve gribal şikayetlerle doktora giden ve ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan D.G'nin cenazesi, ailesi tarafından alınarak, memleketi Denizli'ye gönderildi. İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak,  ''Kişi, ateşlenme ve halsizlik nedeniyle kuruma başvurmuştu. Ancak yapılan tedavilere rağmen kurtarılamadı. Kesin ölüm nedeni Ankara'dan gelecek tahlil sonuçlarına göre belli olacak'' diye konuştu.

25.11.2009 00:32:15
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem