Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

24 Nisan 2024 Çarşamba
21:15
HAVA
DURUMU

 

RSS

RİZE’DE DOMUZ GRİBİNDEN ŞÜPHELİ ÖLÜM
RİZE- İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize'de ölen ve domuz gribinden şüphelenilen Nusret K'nın test sonuçlarının negatif çıktığını bildirdi. Tepe, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören Nusret K'nın (56), dün gece hayatını kaybettiğini anımsattı. Nusret K'nın domuz gribinden ölüp ölmediğinin belirlenmesi amacıyla yapılan tahlil sonuçlarının kendilerine ulaştığını bildiren Tepe, ''Nusret K'nın test sonuçları negatif çıktı. Yani Nusret K'nın domuz gribi nedeniyle ölmediği kesinleşti'' dedi. Tepe, aynı hastanede domuz gribine neden olan Pandemik A (H1N1) virüsü taşıdığı şüphesiyle tedavi altına alınan ve önceki gün hayatını kaybeden Nusret K'nın gelini Havva K'nın tahlil sonuçlarının da bugün öğleden sonra kendilerine ulaşmasının beklendiğini söyledi.

MALİ’DE 7 BİN KİŞİYE SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK

ÇORUM - Merkezi Çorum'da bulunan, ay sonunda ücretsiz sağlık taraması yapmak için Mali'ye gidecek Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) üyesi bir grup doktor tarafından toplanan 1 milyon dolar değerinde yaklaşık 3 ton ilaç bu ülkeye gönderildi. ANATIPDER Başkanı Dr. Musa Zorlu, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) ortak organizasyonla aralık ayı sonunda Afrika ülkesi Mali'ye giderek 10 günde yaklaşık 7 bin kişiyi sağlık taramasından geçireceklerini söyledi. Batı Afrika'da, denize kıyısı bulunmayan bir ülke olan Mali'deki hastalara ilaç yardımında bulunacaklarını ifade eden Zorlu, ''28 kişilik ekibimiz de ay sonunda yola çıkacak. Doktorlarımız orada sağlık taraması yapacak ve Çorum'dan giden ilaçları bu taramalarda hastalara dağıtacak. Aynı zamanda katarakt ameliyatları yapacak'' dedi.

KLİMİK KIŞ OKULU KAYSERİ’DE YAPILACAK
KAYSERİ - Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı işbirliğiyle düzenlen ''KLİMİK Kış Okulu-2009'' 8-12 Aralık tarihleri arasında Kayseri'de yapılacak. ERÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve KLİMİK Kış Okulu Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Yıldız, yaptığı açıklamada, City One Otel'deki toplantıda, üniversite ve eğitim hastanelerinde görev yapan asistanlara domuz gribi, hepatit ve KKKA gibi gündemdeki enfeksiyon hastalıkları ile ilgili güncel bilgiler verileceğini söyledi.


GLOKOM TIRI TRABZON’DA
TRABZON- Türk Oftalmoloji Derneği'nce organize edilen ''Glokom'a Göz Yummayın'' kampanyası kapsamında Türkiye'de 15 ilde 16 noktada glokom taraması yapılacak ''glokom tırı'' Trabzon'a getirilerek taramalara başlandı. Trabzon Belediyesi önünde ücretsiz yapılan glokom taramasına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Talebin yoğun olduğu tırda, sıra numarası verilerek vatandaşlar muayene ediliyor. Daha önce İstanbul, Antalya, Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum'da konuşlanan ve tarama yapılan tır, yarın yapılacak muayenelerin ardından Samsun'a götürülecek. Tırda muayene yapan sağlık ekipleri, halk arasında ''göz tansiyonu'' olarak bilinen glokom hastalığının, dünyada yaşanan körlüklerin yüzde 13.5'ini oluşturduğunu belirterek, Trabzon'da yaklaşık 300 kişiyi muayene etmeyi planladıklarını, 5 Ocak 2010'a kadar toplamda 6 bin kişinin ücretsiz taramadan geçirileceğini söylediler.

HASVAK’A DESTEK VERENLERE PLAKET VERİLDİ
ANKARA - Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), bu yıl 25. yıl dönümünü kutluyor. Kutlama töreninde basın yayın kuruluşları temsilcilerine, HASVAK'a destek veren 103 kişiye plaket verildi. HASVAK Genel Başkanı Engin Öztürk, Vakıfbank Genel Müdürlüğü salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu yana her zaman aynı heyecan ile çalıştığı ve çalışmaya devam edeceğini söyledi. HASVAK'ın bugün çok sayıda üyesi bulunduğunu ve bundan onur duyduklarını anlatan Öztürk, ''Vakfımız bu yıl fahri 35, yasal 25. yılını kutluyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi. Öztürk, vakfın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt da kurumlarına bağlı Osmanlı İmparatorluğun'dan intikal eden çok sayıda vakıf olduğunu, ancak bunların içerisinde HASVAK'ın önemli başarılara imza attığı için ayrı bin öneme sahip olduğunu belirtti.

7.12.2009 22:59:12
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem