Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

27 Nisan 2024 Cumartesi
08:22
HAVA
DURUMU

 

  
Işık dolgusu
Ciltteki yaşlanmayı geciktirdiği belirtilen ışık dolgusu, kırışıkların giderilmesinde önemli bir etken olarak tanımlanıyor.
10.12.2016

Işık dolgusu uygulamasının hücre korunması için yeniden yapılandırmayı, hücre yenilenmesini sağladığı belirtiliyor.
Işık Dolgusu hakkında Dermatolog Dr. Ömür Tekeli bilgi verdi.

YÜZDEKİ KIRIŞIKLAR NEDEN OLUŞUR?

“Yaşın ilerlemesiyle birlikte deride kolajen ve elastik lifler özelliklerini kaybeder. Ciltteki hyaluronik asit miktarı azalır. Bunun sonucunda yüzde belirli bölgelerde yapısal ve hacimsel kayıplar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve yaşlanmaya bağlı karakteristik çukurlar oluşur. Dolgu uygulamaları, yüzdeki yaşa bağlı çizgileri gidermek, yüze hacim kazandırmak, kaybedilen nemi geri vermek ve gençleştirmek için yapılır.

SORUN 30’DAN SONRA BAŞLAR

“30’lu yaşlardan sonra cildin kendini yenileme süreci yavaşlamaya başlar. Cilt eskisine oranla daha kurudur.  Göz çevresinde ilk ince çizgiler belirmeye başlar. Cilt artık eskisi kadar sıkı ve pürüzsüz değildir. Yaşlanma, cildi gergin ve eklemleri hareketli tutmak için gerekli olan hyaluronik asit miktarının  zamanla azalması ile başlayan bir süreçtir. Hyaluronik asit bağ dokumuzda üretilen ve derimiz için olmazsa olmaz bir maddedir ve birçok besinden de alınabilir. Ancak tıbbi araştırmalar, gıdalarla alınmasının bağ dokusu içindeki miktarını anlamlı bir oranda değiştiremediğini göstermektedir. Bu durumun düzeltilebilmesi için deri altına enjeksiyonlarla, eksileni yerine koyacak oranda, hyaluronik asit verilmelidir. Hyaluronik asit, insan vücudunda ve daha birçok canlıda doğal olarak bulunan bir polisakkarittir, yani doğal bir şeker. Bu nedenle diğer sentetik dolgu maddelerine göre güvenlik profili çok yüksektir. Yani doku içerisine enjekte edildiğinde, bağ dokusunun diğer yapı taşlarıyla, hızlı bir uyum gösterir. Deride bağ dokusu dışında; kaslarda, kemiklerde ve özellikle eklemlerde bulunan bir maddedir.”

IŞIK DOLGUSU NEDİR?

“Işık dolgusu, yıllar içinde eksilen hyaluronik asidin sonucu olarak görülen kırışıklık ve nem kaybını gidermek için uygulanır. Işık dolgusu, özel içeriği sayesinde cildi nemlendirilmeyi, antioksidan koruma ve cildi yeniden yapılandırmayı hedefleyen bir yöntemdir. Hyaluronik asit eklemlerin kayganlığını sağlar ve kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir. Bu nedenle Işık dolgusu enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza eder. Işık dolgusu  esas olarak içeriği patentli ‘resilient’ hyaluronik asit olan ve cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için üretilmiş mezoterapi ve dolgu tekniklerini birleştiren yepyeni bir konsept. Işık dolgusunu diğer dolgu maddelerinden farklı kılan en önemli nokta içeriği. Bu içerik patentli hyaluronik asit ve yeniden yapılandırma kompleksinden (8 amino asit, 3 antioksidan, 2 mineral ve 1 vitamin) oluşmaktadır. Amino asitler, vitamin ve mineraller, hücre korunması için yeniden yapılandırma yanı sıra hücre yenilenmesini de sağlıyor.  Sonuç olarak ışık dolgusu cildin nem ve elastikiyetini arttırıyor, deri canlanarak parlaklaşıyor ve ışıltısını geri kazanıyor. Yüz, boyun ve dekolte bölgesinin onarımı ve yenilenmesi, ayrıca el üstünde yapılan gençleştirme uygulamaları için de kullanılıyor. Etkisi ortalama 6-8 ay olup, bu süre sonunda tekrarlanması gerekiyor.”

Bu haber 8513 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem