Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

25 Nisan 2024 Perşembe
22:24
HAVA
DURUMU

 

  
İş Sanat’ta yıldızlar geçidi
İş Sanat, 2009’un son ayında sanatseverlerin beğeni ile izleyecekleri bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak
23.11.2009

İş Sanat’taki aralık ayı etkinlikleri Rumba flamenko gitaristi Paris doğumlu Kanadalı Jesse Cook ile başlayacak. Jesse Cook “Rumba Foundation” albümün hemen arkasından çıktığı dünya turnesinin duraklarından biri olan İstanbul’da Flamenko sevenlere muhteşem bir gece yaşatacak.
Caz, latin ve dünya müziği gibi çok farklı müzik türlerini icra eden ve modern flamenko akımının bugün en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Cook, 2 Aralık Perşembe günü sahneye çıkacak.

Melek sesli Jaroussky
İş Sanat’taki etkinliklerden biri de Avrupa’nın en iyi dönem müziği topluluklarından Concerto Köln eşliğindeki genç kontrtenor Philippe Jaroussky’un vereceği konser olacak.
Genç Fransız kontrtenor Philippe Jaoussky, Johann Christian Bach ve Händel’in eserlerini Avrupa’nın tartışmasız en iyi dönem müziği topluluklarından Concerto Köln eşliğinde 5 Aralık Salı akşamı İş Sanat’ta seslendirecek.

İstanbul Aşığı Monica Molina
İspanyol müziğinin en önemli temsilcilerinden, aşk şarkıları yorumcusu Monica Molina çok sevdiği İstanbul’a bu kez İş Sanat’ın konuğu olarak geliyor. Kendisiyle yapılan tüm röportajlarda Türkiye’ye olan hayranlığını ve Türk insanına karşı sevgisini ifade eden Molina 12 Aralık Cumartesi İş Sanat sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.
İstanbul manzarası önünde çektirdiği fotoğrafları Self Potrait (Autorretrato) adlı albümünün kapağında kullanarak İstanbul’a olan sevgisini ortaya koyan Molina en sevilen şarkılarını dinleyicileriyle paylaşacak.

Şevval Sam İstanbul’u şarkılarla anlatacak
İş Sanat’ta ilki geçen yıl gerçekleştirilen Şevval Sam’la İstanbul Musikisi programı 15 Aralık Salı akşamı ikinci kez müzikseverle buluşacak. Şevval Sam bir kez daha eski İstanbul şarkılarını sunacak.
Şevval Sam’ın Türkiye musikisinin usta bestecilerinin seçkin eserlerinden oluşan repertuarına, İstanbul’un başka mekân ve sokaklarında kaydedilmiş görüntülerin yanı sıra yıllardır televizyonlar ve radyolarda belgesel – müzik kültürü hakkında yazdığı yazılarla bu alana büyük katkıda bulunan İncilâ Bertuğ’un anlatacağı öykü ve anılar eşlik edecek.

Müşfik Kenter’in sesinden Orhan Veli
İş Sanat, artık geleneksel hale gelen şiir dinletilerine bu yıl “İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı…” ve “Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda…” gibi birçok unutulmaz dizenin sahibi büyük şair Orhan Veli ile başlıyor. Şair Atilla Birkiye’nin hazırladığı, müzik direktörlüğünü Serdar Yalçın’ın üstlendiği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı ve Müşfik Kenter’in kalplere dokunan sesiyle can verdiği “Gün Olur, Alır Başımı Giderim” adlı şiir dinletisi, 7 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’de İş Sanat’ta gerçekleşecek.

Yeni yıl ateşi Gipsy Devils’ten
İş Sanat, yeni yılı Gipsy Devils Orkestrası ile karşılayacak. Slovak müzisyen Ernest Sarközi, cimbalomun başını çektiği grubu ve çigan müziği ile dünya müziğini birleştiren roman geleneksel şarkılarından caza uzanan zengin repertuarı ile bir konser verecek. Müzik eleştirmenlerine göre günümüzün en iyi dünya müziği topluluklarından olan Gypsy Devils’ın 29 Aralık’ta gerçekleştirileceği konser 2009 yılının son konseri olacak.

Çocuklar için “Bilmelisin ki…”
İlk kez geçtiğimiz yıl sahnelenen ve büyük ilgi gören “Bilmelisin ki…” adlı çocuk oyunu 6 Aralık Pazar günü İş Sanat’ta yeniden sahneleniyor. Işıl Kasapoğlu’nun yazıp yönettiği oyun masalsı anlatımı ve orta oyunu özelliklerini taşıyan kurgusuyla çocukları hem eğlendiriyor, hem de hayata dair yol gösterici bilgiler aktarıyor.

“Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar”
Oyuncu Memet Ali Alabora ve piyanist Emir Gamsızoğlu, 20 Aralık Pazar günü İş Sanat’ta çocuklara klasik müzik sevgisi aşılamayı hedefleyen interaktif bir gösteri sahneleyecekler. Çocuklar bu eğlenceli gösteri ile bebeklikten itibaren dinledikleri birçok ninniden, çok sevdikleri ünlü çocuk şarkılarına kadar klasik müziğin aslında kendilerine hiç de uzak olmadığını keşfedecekler.

İŞ SANAT ARALIK PROGRAMI

3 Aralık Perşembe JESSE COOK
“’Rumba Foundation’’
5 Aralık Cumartesi CONCERTO KÖLN & PHILIPPE JAROUSSKY
6 Aralık Pazar BİLMELİSİN Kİ...– Çocuk oyunu
7 Aralık Pazartesi ORHAN VELİ ŞİİRLERİ
12 Aralık Cumartesi MONICA MOLINA
15 Aralık Salı ŞEVVAL SAM’LA İSTANBUL MUSİKİSİ II
20 Aralık Pazar ÇOCUKLAR İÇİN NOTADA YAZMAYANLAR – Çocuklar için Klasik Müzik Dinletisi
29 Aralık Pazar Yılbaşı Konseri: SARKÖZİ & THE GYPSY DEVIL ORCHESTRA
Bilet satışlarını www.biletix.com üstleniyor.

Bu haber 9713 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem