Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

23 Nisan 2024 Salı
15:23
HAVA
DURUMU

 

  
Göğüs estetiği
Kadınların estetik operasyonları arasında birinci sırayı burun ikinci sırayı göğüs biçimlendirme alıyor. Göğüs operasyonu hakkında neler biliyorsunuz?
17.6.2011

Estetik ve Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, göğüs estetiği hakkında merak edilenleri anlattı.
Prof. Kışlaoğlu diyor ki:
Ülkemizde meme ameliyatı olan kadın sayısının gün geçtikçe artıyor. Meme büyütme ameliyatı olmak isteyen 18–20 yaş arası gençlerin artık ailelerinden daha kolay izin alabildiğini görüyoruz. İri göğüslere sahip kadınlar yaşları ilerlemiş de olsa estetik kaygıların dışında rahatça elbise giyebilmek, artan bel ve boyun ağrılarından kurtulmak için meme küçültme ameliyatı olmak istiyor. Bunun temelinde sağlık ve estetik açıdan kadınların modern çağda kendilerini daha özgüvenli hissetme arzusu yatıyor.

YAŞA BAĞLI TERCİHLER

Göğüs büyütme işlemi genellikle gençlerin, dikleştirme ameliyatları ise doğum yapmış, emzirmiş kadınların tercihi oluyor. Küçültme isteği ise orta ve olgun yaş grubunda görülüyor. Çok genç, doğum yapmamış hastalarda da küçültme yapılabildiği gibi, iki doğum yapmış ama meme düşüklüğü olmayan bir kadına da büyütme ameliyatı yapılabiliyor.

GÖĞÜS BÜYÜTMEDE PROTEZ TERCİH EDİLİYOR


Büyütme ameliyatlarında vücuda daha kolay uyum sağladığından protez kullanılıyor. Göğüs büyütmede birkaç cerrahi yaklaşım bulunuyor. En sık kullanılan teknikler meme alt kısmının göğüs kafesine kavuştuğu bölgenin üzerine yapılan meme altı kesisi veya meme başının çevresindeki koyu renkli derinin alt sınırı boyunca yapılan kesidir. Daha nadir kullanılan ise koltuk altına yapılan aksilla kesisidir. Kullanılacak teknik cerrahın tercihine bağlıdır. Bu işlemler, ameliyatın kapsamına bağlı olarak yaklaşık 1 -1,5 saat sürer. Operasyon sonrası iyileşme süreci ise 4–7 gün arasındadır. Ancak özellikle küçültme sonrasında ani kol hareketleri, ağır kaldırma ve belirli sporların yapılmaması gibi 4–6 hafta boyunca süren kısıtlamalar vardır.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME OPERASYONU

Meme küçültme teknikleri çok değişiktir. En sık uygulanan yöntem ters T şeklinde kesi hattından fazla olan meme ve yağ dokusunun alınması, meme başı ve ‘’areola’’ adlı meme ucunu çevreleyen pembe bölgenin yeni yerine taşınmasıdır. Bu işlemde her iki yandaki meme dokusu areola çevresinde ve orta hatta birleştirilir ve memenin yeni hatları şekillendirilir. Ameliyatta çoğunlukla meme başlarının kan damarları ve sinirleri kesilmez. Ameliyattan sonra ince pansumanın üzerinde elastik bandaj sarılarak dikiş korunur. İlk birkaç gün, özellikle hareket edildiğinde ve öksürme halinde biraz ağrı hissedilir. Cerrah, bu durumu gözeterek ağrıyı azaltıcı ilaçlar önerir. Bir iki gün içinde hasta ayağa kalkabilir; ancak 3–4 hafta boyunca ağır bir şey kaldırmak veya itmekten kaçınmalıdır. Birçok kadın sosyal aktivitelerine ve eğer çok yorucu değilse iş hayatına 2 hafta içinde dönebilir.
Bu operasyonlara bağlı olarak sorun yaşanmaması için bir hafta cinsel ilişkiden uzak durmak ve 6 hafta süreyle göğüslere müdahaleden kaçınılması gerekir.

GÖGÜS KÜÇÜLTMEDE HEDEF ÖNCE SAĞLIK!

Bedensel şekil bozuklukları ruh sağlığını olumsuz etkilediği için iri göğüslerinden şikayetçi olan bir kimse kendini diğer insanlardan farklı hissederek çeşitli sorunlar yaşayabilir. Sırt, bel ve boyun ağrılarından meme altı pişiklerine kadar çeşitli problemlere neden olan iri göğüslerden kurtulan kadınların sosyal yaşamda başarı grafiği de artıyor. Küçültme operasyonları estetik amaç taşımakla birlikte öncelikli olarak sağlık nedeniyle yapılıyor.
İyileşme sürecinin daha kolay olması ve yaz aylarına hazırlık olarak düşünülmesi sebebiyle estetik meme operasyonları genellikle ilkbahar ve yaz başında tercih ediliyor.

Bu haber 11049 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem