Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

19 Nisan 2024 Cuma
07:07
HAVA
DURUMU

 

  
Cumhurbaşkanı tohum ekti
Erciyes Dağı sedir ormanı olacak. Cumhurbaşkanı Gül'ün katıldığı törenle 1 milyor 100 milyon tohum ekildi.
11.10.2009
KAYSERİ - Ali Hakan Der bildiriyor - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'yi orman ülkesi yapmak için seferberlikle ifade edilebilecek yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, bu çalışmanın sonucunun alınacağına inandığını söyledi.
     Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Erciyes Dağına 1 milyar 100 milyon sedir tohumu ekimi ve bu yıl kentte dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikimi'' törenine katıldı.
     Erciyes Dağı'nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, törene katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Çevre konularına çok önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
     Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana çevre konusuyla ilgili bütün faaliyetleri yakından takip ettiğini kaydederek, bu alandaki faaliyetlerin çoğuna katıldığını ya da himayesine aldığını belirterek, Türkiye Florası kampanyasını himayesine almasını örnek gösterdi.
     Dünyanın iklim değişikliğinden kaynaklanan çevre tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, ''İnsanlık, iklimlerin nasıl değiştiğinin, kuraklığın nasıl olduğunun, sellerin nasıl büyük zararlar verdiğinin farkında değil. Giderek bu tehlikenin boyutu büyüyor. Özellikle kuraklık, önümüzdeki yıllarda belki milyonlarca insanın hayatına mal olacak'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, dünya ülkelerinin bu durumun önünü almak amacıyla harekete geçtiğini, Türkiye'nin de üstüne düşeni en iyi şekilde yapma azminde olduğunu, ''Kyoto Protokolü''nü imzalayarak da bir çok ileri faaliyetlere adım atma kararı aldığını vurguladı.
     ABD'ye geçen yıl yaptığı yolculuk sırasında Kuzey Kutbu'nun üzerinden geçtiklerini ve dev buzulların nasıl eridiğini gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Felaket inanılmaz bir şekilde geliyor. Onun için büyük tedbirler almalıyız. Türkiye de kendi insanını ve çevresini korumak için büyük faaliyetler göstermek zorunda'' diye konuştu.
    
     -''SEYAHATNAMELERDEKİ ORMANLAR...''-
    
     Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bazı kesimlerinin yeşilden yoksun olduğuna dikkati çekerek, ''Bu topraklarda gayret sarf edilirse, seyahatnamelerde anlatılan büyük ormanlara kavuşulabilecektir'' dedi.
     Türkiye'nin farklı yerlerini görmeye başladığı 1991 yılından bu yana barajların yapılmasıyla göllerin ortaya çıkması ve ağaçlandırmayla önemli bir değişim yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, 1990'lı yıllarla bugün arasında büyük fark olduğunu vurgulayarak, bu konularda hizmeti geçenlere teşekkür etti.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son yıllarda çevre bilincinin daha da arttığına işaret ederek, ''Türkiye'yi yeşil ve orman ülkesi yapmak için seferberlikle ifade edilebilen yoğun bir çalışma var. Bunların neticesini alacağımıza inanıyorum. Bu faaliyetlerin Türkiye'nin her tarafına yayılması gerekir. Karadeniz'i görmeyenler Türkiye'de orman yok zanneder. Orta Anadolu'yu da böyle yapmamız gerekir. Küçük büyük herkesin elinden geleni yapması gerekir'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından eşi Hayrünnisa Gül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile platformdaki butonlara basarak sedir tohumlarını serpme işlemini başlattı. Verilen komutla havalanan Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait 5 adet yangın söndürme helikopteri, sedir tohumlarını Erciyes Dağı'na serpti.
     Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, daha sonra kendilerine verilen sedir tohumlarını toprağa ektiler, Kayseri'de bu yıl doğan her bebek için yetiştirilen fidanlardan birini diktiler.
     (HKN-FFS)11 Ekim 2009 Pazar -- 16:50:00
Bu haber 8224 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem