Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

26 Nisan 2024 Cuma
22:08
HAVA
DURUMU

 

  
Babıali Şenliğinde halkla medya buluştu
Sultanahmet’te gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü yapılan Babıali Şenliğine yabancılar da ilgi gösterdi.
3.10.2010

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve 30 Eylül – 3 Ekim zaman aralığında gerçekleştirilen Babıali Şenliği, görsel ve yazılı medya çalışanlarıyla yazarları ve okurlarını bir araya getirdi.
Sultanahmet Parkında şenlik alanı olarak ayrılan bölümdeki stantlarda, yazarlar her gün kitap imzalayarak okurlarıyla görüşlerini paylaşma olanağı buldular. Şenlikte kurulan yayınevi stantlarında kitap satışları da yapıldı. Ancak, Babıali Şenliğinin özgün yanını medya çalışanlarıyla halkın buluşması oluşturdu.
Açık havada düzenlenen ve her gün farklı gazetecilerin katıldıkları panellerde güncel konular ele alındı. Karikatür sergileri, imza günleri, fotoğraf sergileri ile Babıali kültürünün paylaşıldığı şenlik boyunca sağlık taramaları da yapıldı.

ŞENLİK NOTLARI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Babıali kültürünü ve değerlerini halkla paylaşmak temel amacıyla düzenlediği Babıali Şenliği, İstanbul Valililiği, İstanbul Kültür A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteğiyle gerçekleştirildi.
Şenliğin ilk adımı, 29 Eylül gecesi gazetecilerin katıldıkları Boğaz geziyle atıldı. 3. Babıali Şenliği 30 Eylül 2010 Perşembe akşamı 18:00’de Sultanahmet’teki amfi tiyatroda düzenlenen törenle başladı.
Törene TGC yöneticilerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aydın Doğan katıldılar.
TGC Başkanı Orhan Erinç’in ve konukların konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Müziği Korosu bir konser verdi. Sultanahmet’ten Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’ne yürüyen katılımcılar burada Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Sergisiyle Akdağ Saydut’un “Çelişmeler” konulu karikatür sergisi ve Bizim Kitaplar Yayınevinin düzenlediği Henri Benazus Koleksiyonu “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi”nin açılışına ve şenlik resepsiyonuna katıldılar,
TGC Başkanı Orhan Erinç ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş (Sağlıkta Gündem Yayın Yönetmeni), konuklara sergi ve Basın Müzesi hakkında bilgi verdiler. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öldürülen gazeteciler için Basın Müzesinde oluşturulan bölümü de gezerek bilgi aldı.

ETKİNLİKLER
Panel:
Cuma günü Babıali Sohbetleri başlıklı panelde, Nail Güreli (gazeteci, yazar. TGC geçmiş dönem başkanlarından), Hıfzı Topuz (gazeteci, yazar), Oktay Verel (gazeteci, yazar), Şükran Soner (gazeteci, yazar), Zeynep Oral (gazeteci, yazar), basının dününü, gününü konuştular.

İmza:
Gün içinde Kenan Akın (gazeteci, yazar), Deniz Banoğlu (gazeteci, yazar), Doğan Katırcıoğlu (gazeteci, yazar), Güler Kazmacı (gazeteci, yazar), Nurettin İğci (gazeteci, yazar), Önder Balıkçı (gazeteci, yazar), Zeynep Oral (gazeteci, yazar), Nail Güreli (gazeteci, yazar) ve Turgay Olcayto ((gazeteci, yazar, TGC Başkan Vekili) okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzaladılar.
Cuma günü etkinlikleri Davut Güloğlu’nun konseriyle sona erdi.

Panel:
Cumartesi günü moderatörlüğünü Radikal gazetesi yazarı Altan Öymen’in yaptığı “Medya Demokrasiye Nasıl Bakıyor?” başlıklı panele Yeni Şafak gazetesi yazarı Kürşat Bumin ile Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin konuşmacı olarak katıldılar.

İmza:
Gün içinde Altan Öymen (gazeteci, yazar), Emin Karaca (gazeteci, yazar), İhsan Yılmaz (gazeteci, yazar), Kemal Arslan (gazeteci, yazar), Sedat Ergin (gazeteci, yazar), Tarık Dursun K. (gazeteci, yazar), İkbal Kaynar (gazeteci, yazar), Nazır Şentürk (gazeteci, yazar), Osman Şenkul (gazeteci, yazar), Yazgülü Aldoğan (gazeteci, yazar), Kürşat Bumin (gazeteci, yazar), okurlarıyla buluşup kitaplarını imzaladılar.
Cumartesi günü etkinlikleri Grup Bohem Deniz Gençay konseriyle sona erdi.

Panel:
Pazar günü iki panel yapıldı.
TGC ile Kentim Gazetesinin düzenlediği ve moderatörlüğünü TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun yaptığı “Medya Gözüyle Engelliler” başlıklı panele Cemal Mardan (Sakatlar Fderasyonu Başkanı, F. Mehmet Moray (Görülmeyen Gazete Yazı İşleri Müdürü), Ramazan Baş (Omurilik Felçliler Derneği Başkanı), Yavuz Kocaömer (Posta gazetesi yazarı) konuşmacı olarak katıldılar.
Moderatörlüğünü TV8’denGökmen Karadağ’ın yaptığı “Geleceğin Gazetecileri Konuşuyor” başlıklı ikinci panele Bahçeşehir Üniversitesi. Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Marmara Üniveristesi, Ticaret Üniversitesi iletişim fakülteleri öğrencileri katıldılar.

İmza:
Gün içinde Orhan Koloğlu (gazeteci, yazar), Şafak Dinç (gazeteci, yazar), Ateş Nesin (gazeteci, yazar), Hüseyin Movit (gazeteci, yazar), Erkan Özmen (gazeteci, yazar), Nurullah Can (yazar) okurlarıyla buluşup kitaplarını imzaladılar.
Şenliğin son gününe Kmasik Otomobilciler derneği de 30 klasik otomobille katıldı.

3. Babıali Şenliği, Pazar akşamı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımlarıyla sona erdi.
Şenliğin son konserinde Ahırkapı Roman Orkestrası, Angora Müzik katkılarıyla Mehmet Ekrem ve Neslihan Öztürk, tatil günlerini Sultanahmet’te geçirenlere ve turistlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Şenlik boyunca Roche Diagnostik Sistemleri A.Ş. tarafından “kan şekeri taraması”, Türk Kalp Vakfı tarafından “kolesterol taraması” yapıldı ve Kızılay kan bağışı kabul etti.
Karikatürist Kamil Yavuz her gün Sultanahmet’te karikatür kursları verdi.

Bu haber 9823 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem