Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

25 Nisan 2024 Perşembe
01:24
HAVA
DURUMU

 

  
"İlaçta rekabet için engeller var"
DEVA Holding CEO’si Hass, Türk ilaç sektörünün yurt dışı pazarlara açılması için Avrupa’da önlerine konulan engellerin kaldırılmasını istedi.
9.1.2014

İlaç üreticisi DEVA Holding, 2014 hedefinin yurt dışı pazarlar olduğunu açıkladı. DEVA’nın açıklamasında kendi adıyla satış yapacağı ilk ruhsatın Almanya’da devreye gireceği belirtildi.
DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, alınan sonuçların, uygulanan kalite yönetim sisteminin sonucu olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:
“Sistemimiz bütün üretim tesislerimizin tutarlılık ve en iyi uygulamalarla üretim yapmasına yardımcı bir operasyonel prosedür çerçevesi sağlamakta, aynı zamanda yasal gereklilikleri ve uluslar arası İyi Üretim Uygulaması (GMP) standartlarını karşılamaktadır. Fabrikalarımız Avrupa otoriteleri denetimlerinden başarıyla geçmiş olup, EU-GMP sertifikasına sahiptir. 2014 ve sonrasında en büyük hedefimiz Türkiye dışındaki tüm yabancı pazarlara ürünlerimizi satmaktır. Bunun ilk adımını, Almanya’da satış hakkı elde edeceğimiz kendi ürünlerimizin ruhsat onaylarının alınmasıyla atacağız”

AVRUPA’DA ENGELLENİYORUZ


Philipp Haas, sağlık sektöründe Avrupa Pazarının getirdiği zorluklara pratik ve kalıcı çözümler üretilmesinin önemine değindiği açıklamasında şunları söyledi:
“Ancak, Türkiye’de ürettiğimiz ruhsatlı ürünlerimizin, Avrupa ile mütekabiliyet anlaşmalarının eksikliği ve haksız ticari engellemeler neticesinde, Avrupa pazarlarında serbest bırakma işlemleri, yeniden analiz işlemlerine tabi tutularak gerçekleşebilmektedir. Söz konusu yeniden yapılan analiz işlemleri, ürünlerimizin satışının istenilen sürede gerçekleşememesine ve rekabet avantajını kaybetmemize sebep olmaktadır.”
Haas, bu ticari engellerin kaldırılması konusunda hükümetin desteğini istedi.
Philipp Haas, ilaç üretimindeki sıkıntılar konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı:
“Türk İlaç sektörünün ilaç ihracaatı yapabilmesi için büyük yatırımlara ihtiyacı var. Yabancı pazar için yeni ürün geliştirme milyonlarca dolara mal oluyor. Yasal -gereklilikler, fabrika ruhsat bedelleri oldukça yüksek. Ekonomik gerçekliğin göz önünde bulundurularak söz konusu bu düşük fiyatlı ilaçlara (10 TL altında) hükümetimiz tarafından bir iyileştirme yapılacağına olan inancımız ve güvenimiz tam.”

AR-GE ALANINDA YENİ ADIMLAR

Haas DEVA’nın yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları konusunda şu bilgileri verdi:
“Bu yıl 4.kez düzenlenen Altın Havan yarışmasında, kurumsal ödüller kategorisinde ‘İmatinib Mesilat Alfa Formu Sentezi İçin Yeni Üretim Yöntemiyle’ yılın ARGE çalışması dalında birinciliğe layık görüldük.

2014 DEVA için, yetenekli ve iyi eğitimli ekibimizden aldığımız güç ve güveni, yeni girişimlerle farklı gelişim alanlarına yansıttığımız yeni bir yıl olacak. Başta oftalmoloji (göz sağlığı), ürünleri olmak üzere serumları da içeren hastanede kullanıma yönelik yeni ürünleri pazara vermeyi planlıyoruz.

Biyoteknolojik ürünlerin de Türkiye’de üretilebilmesi için, bu alanda uzman, dünyanın farklı köşelerinde yetişmiş ve görev yapmış Türk bilim insanlarını da ekibimize dahil ettik. Böylelikle birçok biyoteknolojik ürünün ARGE çalışmalarını kendi tesislerimizde yapma ve ürün geliştirme fırsatını elde edeceğiz”

“ONKOLOJİK ÜRÜNLERE YÖNELİK YENİ TESİSİMİZ HAZIR”


Deva Holding’in Kanser araştırmalarında Dünya sağlık pazarında önemli rol almak için ciddi yatırımlarda bulunduğunu ifade eden Haas, “Dünya genelinde önlem alınamaz ise kanser yükünün artarak 2030 yılında milyonlara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu doğrultuda Türk hastalarının ihtiyaç duyduğu ürünlerin geliştirilmesi için kaynaklarını ortaya koyan DEVA Holding, yeni likit onkoloji tesisini hazır hale getirdi” dedi.

Philipp Haas; onkolojik ilaçların Türkiye’de üretilmesinin ithalat sorunlarına bağlı, ürüne erişememe sıkıntıları da düşünüldüğünde ülke açısından çok önemli olduğunu ve 1000m2 kapalı üretim alanına sahip yeni Onkoloji Tesisinin önemli bir boşluğu dolduracağını da belirtti.

Bu haber 9071 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem