Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

25 Nisan 2024 Perşembe
13:31
HAVA
DURUMU

 

  
16 Ocak Dünya Hijyen Günü
Fresh’n Soft’un mesajı: Sağlıklı bir yaşamın en önemli unsuru, hijyendir.
16.1.2017

16 Ocak Dünya Hijyen Günü nedeniyle Fresh’n Soft firması “hijyen ürünler” konusunda açıklama yaptı.
Dünya Hijyen Günü’nün 2011 yılından beri kutlanmaya başlandığına işaret edilen Fresh’n Soft açıklamasında, hijyen şartlarını sağlayabilmek için pratik kullanımlı ürünlerin önem kazandığı belirtildi. Bu kapsamda ıslak mendil sektörünün Türkiye’de hızla büyüyen bir pazar oluşturduğu ve bu büyümenin merdiven altı üretimin de pazara girmesini kolaylaştırdığına dikkat çekildi.
Fresh’n Soft Genel Müdür Yardımcısı Sezin Simoni, hijyen tanımını kullanabilmek için buna uygun malzeme kullanılmasının ve çalışma yapılmasının önemli olduğuna işaret ederek sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

“SAĞLIK İÇİN BAKANLIK ONAYLI ÜRÜN KULLANINIZ”

“Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaştığımız üst solunum yolu enfeksiyonu ve grip gibi hastalıklar, toplu taşıma araçlarında, kalabalık ortamlarda, etkinliğini artırıyor. Bulaşıcı hastalıklar ya da enfeksiyon hastalıkları, mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır.
Kişilerin iyileşme çabalarının yanı sıra hastalığın yayılmasını önlemek için de dikkatli hareket etmesi çok önemlidir.
Bağışıklık sistemimizin mikroplarla mücadelesinde, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ürünleri tercih etmek önem kazanıyor. Özellikle ‘Antibacterial’ ıslak mendiller, bakterileri %99,9 oranında etkisiz hale getirerek, bağışıklık sisteminin korunmasına destek veriyor. Böylece grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı önlem almak mümkün oluyor. Özel dokusuyla, cilt üzerinde bulunan zararlı bakterileri cildin yapısına zarar vermeden temizleyen Antibacterial Islak Cep Mendilleri, cildi enfeksiyonlardan korurken su ve sabunun bulunmadığı yerlerde temizlik ihtiyacını karşılıyor.”

“MERDİVEN ALTI ÜRETİM, TÜKETİCİ SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

“Islak mendil alanında faaliyet gösteren kuruluşların artışı, sektörün çekiciliğini gözler önüne seriyor. Ancak sektörde ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen üreticiler, uygun olmayan koşullarda üretim yaparak ve ucuz fiyatlarla raflarda yer alarak tüketicilerin sağlığını doğrudan tehdit ediyorlar. 
Güvenli ürün, ambalaj üzerinde iddia edilen işlevi yerine getiren üründür. Vücudumuzu, elimizi, yüzümüzü temizlemek için pratik bir çözüm olan ıslak mendiller, aynı zamanda özellikleriyle de güven vermelidirler.”

ÜRÜNLER BAĞIMSIZ KURULUŞLARIN TESTLERİNDEN GEÇİYOR

Fresh’n Soft Genel Müdür Yardımcısı Sezin Simoni, tesisler hakkında bilgi vererek, üretimlerini kapsamlı laboratuvar çalışmaları desteğiyle sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Simoni, şunları söyledi:
“Fresh’n Soft kendi bünyesinde mikrobiyoloji laboratuvarları bulundurmaktadır Üretim aşamasında, tüm ürünler mikrobiyolojik testlere tabi tutuluyor. Testler kimyagerler ve kimya mühendisleri tarafından yapılmaktadır.  Üretilen her seriye uygulanan mikrobiyolojik testler, hem solüsyona hem de bitmiş ürünlere yapılmaktadır. Ayrıca üretim, hava, ekipman, ortak kullanım alanları, personel el ve kıyafetleri de sürekli olarak mikrobiyolojik kontrole tabi tutulmaktadır. Ürünlerimize uygulanan testler akredite bağımsız laboratuvarlara da  belirli periyotlar ile yaptırılmaktadır. Çalışanlarımıza, periyodik olarak GMP, hijyen, kalite gibi birçok eğitim verilmektedir.
Fresh’n soft ürünlerin güvenliğinin kanıtı açısından yapılması gereken tüm testleri yapıyor. Tüm ürünler dermatolojiktir, paraben, alkol içermez ve challenge testlerine tabi tutulur. Kozmetik ürünler için ek olarak; oftalmolojik test yapılıyor. Antibakteriyel gibi spesifik iddialar için ayrıca özel testler mevcut.  Tüm testler,  bağımsız kuruluşlara yaptırılarak ilgili raporlar alınıyor. Ürünler için tüm bakanlık kayıtları ve gereklilikleri yerine getiriliyor.”

Bu haber 9429 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem