Turiste özel acil çağrı sistemi
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında sunulacak sağlık hizmetleri ile ilgili bir genelge yayımladı. Genelgeyle turistlerin 112 acil servisine ve Alo 184 hattına ulaşmaları konusunda kolaylıklar getirildi.
20.6.2011 15:16:56

ANKARA- Türkiye'ye gelen turistlerin acil sağlık hizmetlerine ulaşımında yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla önlemler alındı.

Sağlık Bakanlığı turistlerin acil sağlık hizmetleri veya hasta haklan kapsamındaki müracaatları için yurt dışı hasta çağn merkezleri oluşturulmasına karar verdi. Bakanlık ayrıca 112 acil merkezini arayan turistlerin çağrılarının, yurt dışı hasta çağn merkezine yönlendirilmesi için de çalışma yaptı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında sunulacak sağlık hizmetleri ile ilgili bir genelge yayımladı. Genelgeye göre atılacak adımlar şöyle: 
.
-Turistik bölgelerde ildeki hastanelerden biri ya da il sağlık müdürlükleri bünyesinde Yurtdışı Hasta İl Koordinasyon Merkezi kurulacak.
-Nitelikli sağlık kuruluşlarında, il sağlık müdürlüğünün talebi ve Bakanlığın uygun görüşüyle Yurtdışı Hasla Birimi kurulacak.
-Yabancı hastalar ve turistlerin acil sağlık hizmetleri veya hasta haklarıyla ilgili müracaatları için Yurtdışı Hasta Çağn Merkezleri oluşturulacak. Bu çağrı merkezleri Bakanlık merkezinde veya Yurtdışı Hasla İl Koordinasyon Merkezi bünyesinde yapılandırılacak.
-Yurtdışı hasta birimi bulunan hastanelerdeki tüm personelin yabancı dil seviyeleri tespit edilerek iletişim bilgileri personel şubesine bildirilecek. İhtiyaç halinde bu personel arasından geçici görevlendirme yapılacak veya günlük olarak yararlanılacak.
-Yurtdışı hasta birimi veya yurtdışı hasta il koordinasyon merkezi bulunmayan illerdeki hastanelerde yabancı hastalann iş ve işlemleri il sağlık müdürlüğünde görevlendirilecek sağlık turizmi il temsilcilerince yapılacak." 

-


www.sagliktagundem.com sitesinden 10.6.2026 07:36:05 tarihinde yazdırılmıştır.