Hacamat yararlı mı?
Halk arasında yaygın uygulamalar arasında yer alan hacamat, şifa yerine ağır sağlık sorunlarına neden olabilir.
18.9.2019 23:32:31

Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma veya tedavi etmede kullanılan tamamlayıcı tıp uygulamalarının uzman sağlık insanları tarafından yapılması gerektiğini belirtti.
Geleneksel tedavi yöntemlerinin yasal çerçeveye oturtulmasıyla birlikte çok sayıda hastane bünyesinde GETAT Merkezleri kurulduğunu hatırlatan Dr. Buyrukçu, “Bu kapsamda birçok bölgede de uzman hekimlerce kliniklerde sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır. Ancak ne yazık ki tedavi yöntemlerinin popülaritesinin artmasıyla merdiven altı olarak tabir edilen alanlarda, bazı kuaför ve berber salonları, güzellik merkezlerinde ehil olmayan kişilerce sözde tedaviler uygulanmaktadır. Özellikle bazı tedavi yöntemlerinde hastalar çok ciddi tehditlerle karşı karşıya bırakılmaktadır” dedi.

HEPATİT B, HCV, HIV TEHLİKESİ

Hil olmayan kişilerce yapılan uygulamaların başında hacamatın geldiğini ifade eden Dr. Buyrukçu, şu bilgileri verdi:
“Hacamat; vücutta biriken zararlı toksinleri temizlemek için yapılmaktadır. Biriken atıklar, akupunktur noktaları belirlendikten sonra, kupa pompası yardımı ile vakumlanmakta, ardından intradermal çizikler ile temizlenerek dışarı atılmaktadır. Bu aşamada tedavinin uzman hekim tarafından, steril ortamda, sterilize edilmiş ürünler kullanılarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Aksi halde Hepatit B, Hepatit C, AIDS virüsü gibi tedavisi güç hastalıkların kan yoluyla bulaşmasına veya yaralanmalara yol açabilmektedir.”

BİRÇOK HASTALIKTA ŞİFA SAĞLAR

Hacamatın ehil ellerde yapılması halinde koruyuculuğunun yanı sıra çok sayıda hastalığın tedavisinde etkin sonuçlar veren bir tedavi yöntemi olduğunu da belirten Dr. Buğra Buyrukçu, şöyle devam etti: “Senede bir kez, özellikle mevsim geçişlerinde yapılacak hacamat, tansiyon gibi kronik hastalıklardan cilt hastalıklarına, psikolojik hastalıklardan nörolojik rahatsızıklara, enfeksiyonlardan sindirim ve bağışıklık sorunlarının giderilmesine kadar pekçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Tabi, uzman kişilerce, hijyenik koşullarda yapılırsa. Aksi halde geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açabilmektedir…”


www.sagliktagundem.com sitesinden 20.4.2024 02:26:50 tarihinde yazdırılmıştır.