Bakan Akdağ'ın beklediği karar çıktı!
Tam Gün Yasası'nın iptal edilen maddeleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını bekleyen Sağlık Bakanı Akdağ, "üniversite hastanelerinde sıkıntı var" demişti. Sıkıntı şimdilik ortadan kalktı. Öğretim üyeleri de tam gün çalışacak.
5.12.2010 17:05:21

ANKARA-Hükümetle Türk Tabipleri Birliği ve uzmanlık dernekleri arasında yılan hikayesine dönen ve CHP tarafından iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürülen Tam Gün Yasası'yla ilgili belirsizliklikler şimdilik duruldu. Tam Gün Yasası'ın iptaliyle ilgili gerekçeli karar açıklandı.

Artık hem Sağlık Bakanlığı hem de üniversite hastanelerindeki hekimler Tam Gün çalışacak. Muayenehane ya da özel hastanede çalışmak için tam gün mesai sonrasını bekleyecekler.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada  tam gün yasasının iptal edilen maddeleriyle ilgili olarak anayasa mahkemesinin gerekçeli kararını açıklamasından sonra muayenehanelerle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını söylemişti.  Hekimlerin yüzde 92’sinin tam gün çalıştıklarını belirten Akdağ, bundan geri dönüş olmayacağın, bu konuda üniversite hastanelerinde bazı sıkıntılar bulunduğunu vurgulamıştı.
Bakan Akdağ, hekimlerin tam gün çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri vermişti:
"Sağlık Bakanlığında çalışan 30 bine yakın uzmanın yüzde 92'si tam gün çalışıyor. Bunu yüzde 100'e ulaştırmak için bir kanun yaptık, maalesef anayasa mahkemesi ve Danıştay'ın bir yorumu kanunun bazı maddelerinin yürütülmesini engelledi. Ancak bütün bunlara rağmen geldiğimiz noktanın bir özetidir, bugün Sağlık Bakanlığında çalışan 30 bine yakın uzman hekimin sadece yüzde 8'i hastane dışında pratik yapıyor. Yüzde 92 oranında bu problem çözüldü. Tam Gün Yasası'nı yaptığımızda, tam gün çalışma oranı yüzde 88 idi. Bazı maddeler  iptal edilmiş olmasına rağmen bu oran yüzde 92'ye çıktı. Türkiye bu problemi bitirmiş durumdadır. Artık bundan geriye gidiş olmaz."


www.sagliktagundem.com sitesinden 29.4.2024 21:41:22 tarihinde yazdırılmıştır.