Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

28 Mart 2024 Perşembe
15:42
HAVA
DURUMU

 

  
TGC 3. Babıali Şenliği
Şenlikler 29 Eylül akşamı saat 19:00’da düzenlenecek Boğaz Gezisi’yle başlayacak. Gazeteciler, televizyoncular, radyocular, internet siteleri mensupları ve yazarlar bir araya gelecek.
22.9.2010

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) düzenlediği Babıali Şenliği'nin üçüncüsü 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Sultanahmet Parkı'nda yapılacak. Şenlik süresince, gazeteler, dergiler, yayınevleri, internet siteleri ve ajanslar okurlarıyla, televizyon kuruluşları izleyicileriyle, radyolar da dinleyicileriyle buluşacak.
Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kamu ve özel kuruluşların da destek verdiği etkinlikler 29 Eylül tarihinde düzenlenecek Boğaz Gezisi ile başlayacak. Resmi açılış 30 Eylül 2010 Perşembe günü saat 18:00'de Sultanahmet Parkı'ndaki Amfi Tiyatro'da TGC Başkanı Orhan Erinç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan'ın katılımıyla yapılacak. Açılışın ardından başlayacak etkinliklerle Babiali ruhu yeniden canlandırılacak.
Etkinliğe İstanbul Valiliği, Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür AŞ ve Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı da destek veriyor.
Etkinlikler çerçevesinde, TGC başta olmak üzere, meslek kuruluşları, basın yayın kuruluşlarıyla birçok yayınevi kuracakları standlarda ve etkinlik alanında imza günü, panel, ve konserler düzenleyecek.
3. Babıali Şenliği kapsamında TGC Basın Müzesi’nde Aydın Doğan Vakfı , 27 yıldan seçmelerden oluşan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi açıyor. Karikatürist Akdağ Saydut da "Çelişmeler" konulu bir sergi düzenliyor. Şenlikte ayrıca karikatürist Kamil Yavuz tarafından ücretsiz karikatür kursu verilecek.
Şenliğin bir zamanlar basının kalbi olan Babıali’de gazetecileri bir araya getirerek dayanışma duygusunu da güçlendirdiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş şunları söyledi:
“Şenliğe yalnız İstanbul’dan değil yerel medyadan da gazeteci arkadaşlarımız katılacak. Basın meslek örgütleri de şenliğe katılarak bize güç verecekler. Televizyonlar, gazeteler, radyolar, internet siteleri, yayınevleri şenliği zenginleştirecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti standında gazeteci yazar arkadaşlarımız imza günleri düzenleyecek. Etkinlikler süresince halkımız da gazetecisiyle yazarıyla buluşacak.”s

KONULU TOPLANTILAR


Eski Babıali Sohbetleri -1 Ekim Cuma Saat 16:00
Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro
Gazeteciliğin usta isimleri bu panelde Eski Babıali ruhunu dinleyicilerle paylaşacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli’nin yöneteceği panele gazeteci ve yazar Prof. Dr. Hıfzı Topuz, Şükran Soner, Zeynep Oral ve Oktay Verel katılacak.

“Medya Demokrasiye Nasıl Bakıyor?" Paneli-2 Ekim Saat 16:00 Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro
Radikal Yazarı Altan Öymen’in yöneteceği panele Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin ve Yeni Şafak Gazetesi Kürşat Bumin katılıyor.

“Geleceğin Gazetecileri Konuşuyor” Paneli 3 Ekim Pazar Saat: 16:00 Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro
Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Şahin’in yöneteceği panele iletişim fakültesi son sınıf öğrencileri katılacak ve gazetecilik mesleğine dönük kaygılarını ve umutlarını dile getirecek.

Medya Gözüyle Engelliler Paneli 3 Ekim Pazar Saat: 14:00 Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro
Panelde gazeteciler medyada yer alan engelliler haberlerini değerlendirecek. Yapılan olumlu ve olumsuz haberler tartışılacak.

DÜZENLENECEK KONSERLER
3. Babıali Şenliği süresince Davut Güloğlu, Grup Bohem, Ahırkapı Roman Orkestrası, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu’da Sultanahmet Parkı’ndaki Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

KLASİK OTOMOBİLLER SERGİSİ
1950'li ve 1960'lı yılların efsaneleşmiş klasik otomobil sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Babıali Şenliği'nin konuğu olacak. 3 Ekim tarihinde etkinlik alanında otomobillerini sergileyecek olan dernek, bir zamanlar basının başkenti olan tarihi yarımadaya renk katacak.

SAĞLIK TARAMALARI YAPILACAK
Şenlik süresince Kızılay tarafından kan bağışı kampanyası, Türk Kalp Vakfı tarafından kolesterol-şeker taraması yapılacak.

ŞENLİĞE KİMLER KATILIYOR?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Fatih Belediyesi, İstanbul Valiliği, İl Özel İdare, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kalp Vakfı, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Halkla İlişkiler Derneği, İstanbul Ticaret Odası, Kültür A.Ş., İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kızılay, Karaelmas Gazeteciler Derneği/Zonguldak, Şanlıurfa Liva Fm, Karikürcüler Derneği, Trabzon Medya Platformu, Roche Diagnostic, Klasik Otomobilciler Derneği, Özkaynak, Algida, Angora Müzik, Anadolu Ajansı, Best FM, İstanbul FM, Marmara FM, Müjde FM, Radyo 7, Haber 7, Yaşam Radyo, Birgün Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Yeniçağ Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Turkuaz Grubu, Kentim Gazetesi, 24 TV-Star Gazetesi, TRT, Ulusal TV, TGRT, Bilim ve Ütopya Dergisi, Doğan Egmond, Doğan Çocuk, Boyut Yayınevi, Bilge Karınca, Bizim KataplarKaynak Yayınları, Temel Yayınları, Kitap Yayınevi, Özyürek Yayıncılık, Yeni İnsan, Esin Yayınevi, Göl Kitap Yayıncılık, Seçme Kitaplar, Eğitim Yayınları, İzlenim Sanat Yayınevi, Kare Yayınları, Özgür Yayınları, Fono Eğitim, Hermes Kitap, Tudem, Yaysat, Şule Yayınları, BKY-Babıali Kültür Yayıncılığı, Horosan Yayınları, Kaldıraç Yayınları, Sorun Yayınları, İz Yayıncılık, Karıncalar Yayınevi.

Bu haber 2386 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 1 ziyaretçiden 5 puan
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem