Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

24 Nisan 2024 Çarşamba
06:04
HAVA
DURUMU

 

  
Şişli Etfal felaketten nasıl döndü?
Şişli Etfal Hastanesi 15 gün önce elektrik kontağı nedeniyle yoğun bakımını boşaltmak zorunda kaldı.Yangın tehlikesi atlatan hastanenin elektrik tesisatı yenilendi,. Çevre hastanelere dağıtılan hastalar yeniden hastaneye getirildi.
31.7.2012

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Conrad Otel'de sağlık habercilerine yönelik bir iftar verdi. Saatler süren bir trafik kabusunun ardından (tam 2 saat 15 dakika) iftara katıldığımızda herkesin yüzündeki yorgunluk görülmeye değerdi. İnsanların trafikten şikayet etmeye bile hali kalmamıştı.

Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Bekir Turan, Uzm. Dr. Çiğdem Yazıcı Ersoy, Dr. Ercan Özgül, Hediye Ünver, Mehmet Cevat Güneş, Dr. Şuayip Birinci ve Dr. Abdulvahit Sözüer'in eşlik ettiği yemeğe yazılı ve görsel basından bir çok basın mensubu katıldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof Dr Ali İhsan Dokucu, uzun zamandır bir araya gelememiş olan sağlık habercilerini de bir araya getirmekten memnun bir biçimde gündemdeki konuları ele aldı, sorularımızı yanıtladı.

İSTANBUL’UN YAŞLI HASTANELERİ
Prof Dr Ali İhsan Dokucu ile yaptığımız sohbetin ilk ana gündem maddesi yaşlı hastanelerdi. Bir yandan milyonlarca lira harcanarak yeni hastaneler yapılırken bir yandan da yaşlı hastanelerin yol açtığı sorunlarla mücadele etmek Prof Dr Ali İhsan Dokucu’nun gündemini önemli ölçüde meşgul ediyordu. 

Öncelikle İstanbul’un en büyük hizmet yükünü çeken hastanelerin yaş ortalaması 60 ile 150 arasında değişiyor. Örneğin Şişli Etfal 113, Zeynep Kamil, 150, Eyüp Hastanesi ise 60 yaşında. İstanbul hastanelerinin yaş ortalaması ise 30. Yeni hastane inşaat projelerinin ihalelerinin tamamlanacağını, eski hastanelerin ise her gün sorun yarattığını belirten Prof Dr Ali İhsan Dokucu derin bir nefes alarak medyaya nasıl haber atlattıklarını anlattı.

ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ FELAKETTEN DÖNDÜ
15 gün önce Şişli Etfal Hastanesi’nin elektrik kontağında meydana gelen yangınla büyük bir tehlike atlattığını belirtti.
Klimaların sürekli çalışması nedeniyle aşırı yüklemeden kaynaklanan bir elektrik kontağı meydana geldiğini ifade eden Dokucu, şöyle konuştu:
“Atlattığımız için rahatça söyleyebilirim. Yoğun bakım ünitesindeki hastaları tek tek boşalttık. Çevredeki hastanelere yönlendirdik. Yangın tehlikesi geçirdik. 1.5 günde hastanenin tüm elektrik tesisatını değiştirdık. Sonra da hastaları tekrar hastaneye aldık. Hizmet aksadı ama çok şükür kısa sürede büyük sıkıntı atlattık. Eski hastaneleri yenilemedikçe bu sıkıntıları hep yaşayacağız.”

İSTANBUL’A KAMU CEO’LARI AĞUSTOS’DA GELİYOR
Prof Dr. Ali İhsan Dokucu’nun verdiği bilgiye göre İstanbul’da tahminen 3 ila 6 Kamu Hastane Hastane Birliği oluşturulacak. Bütçeleri en az 500 milyon lira olacak olan bu birliklere de Genel Sekreterler atanacak. En büyük şirketler arasına girmeye aday olacak olan birliklerin başına gececek CEO’ların isimleri de ağustos ayı içinde belirlenecek.

İSTANBUL’DA SAĞLIĞIN PATRONU KİM?
İstanbul’da sağlık teşkilatı, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ikiye ayrıldı. Özel hastanelerle 112 acil ambulans hizmetleri, UMKE ve ağız diş sağlığı hizmetleri dışında kalan tüm hizmetler İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlandı.
Bu durum sağlığın patronu değişiyor mu yorumlarına tabii ki yol açtı. Ama Doktor Dokucu’ya göre durum öyle değil. Sağlık Bakanı Akdağ’ın bir konuşmasından alıntı yapan Müdür Dokucu, “Ankara’da ben neysem İstanbul’da da il sağlık müdürünün pozisyonu odur demişti Sayın Bakan. Biz Valiliğin nezdinde sağlık müşteşarı olarak koordinasyondan sorumlu olacağız” diye konuştu.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Kasım 2011’de yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir yapılanma sürecine girdiğini ve bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Bağlı Kuruluşları’nın yeniden yapılandırıldığını belirtti. Kurumun yönetim teşkilatı olarak da her ilde Halk Sağlığı Müdürlükleri oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, ildeki koruyucu sağlık, laboratuar ve aile hekimliğini de içine alan temel sağlık hizmetlerinden sorumlu olduğunu bildirdi. Dokucu’nun verdiği bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, AÇ-SAP Genel Müdürlüğü, Sıtma Savaşı Daire Başkanlığı, Verem Savaşı Daire Başkanlığı, Kanserle Savaş Daire Başkanlığı, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkez Başkanlığı birimleri birleştirilerek Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bağlandı.

Yeni yapıda Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Birimi, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi ile Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi; Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğunda görevlerine devam edecek.

Bu haber 2866 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 2 ziyaretçiden 5 puan
Diğer Haberler
  • Pfizer Türkiye’nin Hukuk Direktörü - 13.7.2023 22:41:39
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem