Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

20 Nisan 2024 Cumartesi
11:02
HAVA
DURUMU

 

YAZARLAR
  
SELECT m.ADI, m.SAYFAADI, m.ID FROM  tHABERMENU AS hm INNER JOIN tMENU AS m ON hm.MENUID = m.ID WHERE  (hm.HABERID = 4801) AND (m.USTID = 50)
Sibel Güneş
Sağlık Bakanlığı’nda İstanbul rüzgarı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzioğlu yeni çalışma kadrosunu oluşturduktan sonra İstanbul medyası ile bir araya gelmeyi tercih etti.
11.9.2013 14:09:20
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu İstanbul basını ile görüşmesini 8 aylık bir gecikmeyle İstanbul Ticaret Odası’nın terasında gerçekleştirirken sol yanında eski İstanbul İl Sağlık Müdürü, yeni Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu vardı.
 
Sağ yanında ise eski Hasta Hakları Derneği Başkanı, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, yeni İstanbul Sağlık Müdürü Prof Dr. Selami Albayrak oturuyordu.
 

Bu değişiklikler bize Sağlık Bakanı'nın kendi çalışma anlayışına uygun kadroyu oluşturduktan sonra İstanbul basınıyla bir araya gelmeyi tercih ettiği mesajını verdi.

Prof Dr Selami Albayrak, hem yönetici, hem de üroloji hekimi olarak değer verilen bir isim. Prof Dr Recep Akdağ’ın bakanlığı döneminde Hekim Hakları Derneği Başkanı olarak özellikle doktorların yaşadığı sorunlara pozitif eleştiri getirip çözüm önermesine rağmen gerekli yanıtı görememişti.

 
Hatta başta Prof Dr Selami Albayrak ve eski İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bakar’ın sağlık alanındaki hatalı uygulara getirdiği eleştirisel yaklaşım bazı çevrelerce şiddetli bir tepkiye neden olmuştu.
 
Bu nedenle Prof Dr. Selami Albayrak’ın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne getirilmesi eski kırgınlıkların tamiri açısından da büyük önem taşıyor.
 
Her ne kadar yeni bakan Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta dönüşümün Recep Akdağ döneminde çok büyük oranda tamamlandığını ve rötuşların kendisine kaldığını belirtse de bu rötuşler aslında ciddi tepkilerin ve gönül kırıklıklarının olduğu çok önemli bir alanı kapsıyor.
 
Tam Gün Yasası nedeniyle doktorlarla bakanlık arasındaki gerilimi yatıştırmak, hekime yönelik şiddetin azaltılması bunların başlıcaları. Hele Sağlık Bakanlığı ile hekimleri iki ayrı partinin mensupları gibi sunan sert ve hedef gösteren siyasi söylemlerin hekime yönelik şiddette çok önemli rol oynadığını düşünen büyük bir kitle varken gerçekten bir rötüş gerekiyor.
 
 
 
Bu haber 2078 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem