Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

25 Nisan 2024 Perşembe
04:17
HAVA
DURUMU

 

  
Asistan hekimler “artık yeter” diyorlar
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan asistan hekimler, ağır iş yükün nedeniyle eğitim göremez duruma geldiklerini belirterek çarpıklık düzeltilmediği takdirde “iş bırakacaklarını” açıkladılar.
8.1.2015

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hizmet ve eğitim çalışmalarını sürdürmekte olan asistan hekimler, içinde bulundukları zor koşulların düzeltilmesini istiyorlar. Asistan hekimler bu isteklerini toplu halde bir basın açıklaması yaparak dile getirdiler.
Asistan hekimler açıklamalarında, uzun çalışma süreçlerinden yakındılar ve kendilerine yapılan ödemelerde kesinti yapılmasını eleştirdiler. Asistan hekimler, içinde bulundukları çalışma koşullarının giderek ağırlaştığına ve bunun normal hale getirilmekte olduğuna işaret ederek, istenilen düzeltmelerin yapılmaması durumunda “iş bırakma eylemine gideceklerini” söylediler.
Asistan hekimler durumlarını şu sözlerle açıkladılar:
“Hergün daha fazla kar elde etmek isteyen bir sağlık sisteminin tüm angaryasını omuzlayan, 36 saat çalışan, yeterli ve uluslararası standartlara uygun bir eğitim almaktan çok uzakta olan asistan hekimler olarak biz, dinlenememe, eğitim alamama, yöneticilerin iki dudağı arasındaki ve garantisi olmayan ek ücretlendirme sisteminde, yasal hakkımız olan ve zamanında yatmayan nöbet ücretleri altında ve sadece hizmet ve kar amacı güdülen bu sisteminin ağırlığı altında eziliyoruz.
Mevcut sağlık sistemi sadece biz asistan hekimleri, uzman doktorları değil; ebesinden, hemşiresine, sağlık memurundan, sağlık teknisyenine kadar tüm sağlık çalışanlarını çok olumsuz etkilemekte, birbirimizden ayırmakta ve mutsuz çoğunluklar yaratmaktan başka bir işlevi bulunmamaktadır. Hiçbir sağlık çalışanı emeğinin karşılığını tam olarak alamamaktadır.
Gelinen noktada biz asistan hekimlere özel olan uzmanlık eğitimi ile ilgili sıkıntılarımız bugüne kadar hep geri plana atılmıştır. Sorunlarımızın bekleyerek, birileri tarafından, ya da kendiliğinden çözülebileceğini düşünmüyoruz. Asistanlar olarak, zaman bir adım öne çıkma zamanıdır. Bu bağlamda aşağıdaki taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda asistan hekimler olarak tarafımızdan belirlenecek bir günde iş bırakma planımızın olduğunu duyuruyoruz.”

“KÖLE DEĞİLİZ”

Asistan hekimler, isteklerini “Artık yeter, seslerimizi duyması gerekenler duysunlar. Hiçbirimiz köle değiliz” başlığı altında 10 madde halinde açıkladılar.
Bu maddelerde özetle şu istekler yer alıyor:
1 – Asistan hekimlerin “Fark tazminatı” neden kesildi? Düzeltilmeli.
2 – Nöbet paraları zamanında ödenmeli. Bu yüzden uğranılan zararlar karşılanmalı.
3- Hastanede güvenlik sağlanmalı. Refakatçi kartı olmayan hastaneye sokulmamalı. Mesai saatlmeri dıışnad kimse alınmamalı. Can güvenliğimizden endişeliyiz.
4 - Hemşirelik, yardımcı sağlık personeli, hasta bakıcı yönetmeliklerinde belirtildiği üzere tüm sağlık çalışanlarının görevleri içerisinde sayılan tüm işlemler belirlenerek artık hastane içerisinde adaletli bir iş akışı sağlanmalı.
5 – Bilgisayar kayıt işlemleri hekimlerden alınmalı, buradan kazanılacak zaman eğitime ayrılmalı, işlemler için yeterli personlnel alınmalı.
6 – Nöbet tutulan servislerdeki asistan hekim dinlenme odaları, azami istekleri karşılayacak şekilde ve modernlikte düzenlenmeli.
7 – Kullandırılmayan radyasyon izni, süt izni, doğum izni v.b. gibi kalemleri içeren ‘izin haklarımız’, hastane işleyişini de bozmayacak şekilde verilmeli.
8 – Hastane bilgi sistemi ivedikle düzeltilmeli, numaratörler her poliklinikte çalışır hale getirilmeli, hasstane eczanesinin ilaç stoğu, hastane ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzeltilmeli.
9 - Aylık ücretlerimizin arttırılmalı, düzenli yatırılmalı, sabitlenerek emekliliğimize yansıtılacak şekilde düzenlenmeli.
10 - Taleplerimizin karşılanmaması durumunda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi asistan hekimleri olarak, yapacağımız iş bırakma eylemine nedeniyle bu eylem öncesi ve sonrası herhangi bir sağlık çalışanı hakkında yasal işlem başlatılmamalı. İşlem yapılmalı halinde yeniden iş bırakacağımızı beyan ediyoruz.

Bu haber 936 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • "Devletin memuru yoksul olamaz" - 9.7.2023 15:14:07
  • Alzheimer nedir? Kimlerde görülür? - 10.9.2022 00:17:02
  • Kalp krizinde 112'yi arama süresi uzadı - 30.9.2021 12:20:33
  • Kronik migrenle mücadele kampanyası başlatıldı - 28.6.2021 12:26:28
  • Korona virüs göz sağlığını da vurdu - 2.2.2021 11:44:17
  • Sağlık habercilerinden aşı haberi uyarısı - 27.1.2021 13:33:09
  • Yakın temaslılarda karantina süresi değişti - 9.12.2020 09:51:52
  • Korona virüs saç da döküyor - 9.12.2020 09:36:01
  • Yaşlanma karşıtı dermokozmetikler cilt kalitesini iyileştiriyor - 7.12.2020 15:38:41
  • Çocuklarda ateş ve halsizliğe dikkat - 7.12.2020 11:44:11
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem