Sağlığınızı bozan ne varsa yazabilirsiniz...
GÖRÜŞLER için İletişim formunu doldurunuz.

28 Mart 2024 Perşembe
12:19
HAVA
DURUMU

 

  
“İşteki rekabet estetik talebini artırdı”
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Erol Kışlaoğlu, günümüzde rekabetin yatırımlarla sınırlı kalmadığını ve estetikte de ciddi bir rekabet içinde olunduğunu söylüyor.
2.11.2010

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu’nun estetik ve plastik cerrahideki gelişmeleri ve bu konudaki talepleri anlattı:
“İş hayatının rekabetçi yapısı estetik talepleri artırıcı oluyor. Özellikle 40–50 yaş grubundaki yöneticiler daha genç ve dinamik görünmek istiyorlar; bu nedenle de ameliyatlı veya ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine, ayrıca liposuction ile vücut şekillendirme yöntemlerine sıklıkla baş vuruyorlar.

REKABET, KADINLARDA ERKEN BAŞLIYOR
Kadınların her zaman erkeklerden daha çok estetik yaptırıyor. Erkelerde söz konusu olan rekabet kadınlarda daha genç yaşlarda başlıyor. Bu nedenle daha işe girmeden önce vücutlarındaki bozuklukları düzelttirip, daha güzel görünmek istemektedirler. Tüm dünyada güzel kadınların, çalışma hayatında daha başarılı oldukları ve daha çabuk yükseldikleri, yapılan istatistiklerle ortaya konmuştur. Bu yüzden henüz işe başlamadan vücutlarındaki beğenmedikleri yerleri estetik operasyonlar sayesinde güzelleştirip iş hayatına adım atıyorlar.
Kadınlar, iş hayatları süresince gerek gördükçe estetik operasyonlara devam ediyorlar. Erkekler ise daha önceleri yönetim kademesine geldiklerinde estetiğe ihtiyaç duyuyorlardı, fakat şimdilerde bu ihtiyacın genç kademelere doğru yayıldığını görüyoruz. Yönetici adayı olanlar özellikle görünümlerine dikkat ediyorlar.

BURUN ESTETİĞİ İLK SIRADA
Burun estetiği, iş dünyasının genç kademesinde birinci sırada geliyor. İkinci sırada saç ekimi, üçüncü sırada ise bel ve meme bölgesinden yağ aldırma operasyonları ile kepçe kulak ameliyatları geliyor.
Göz torbalarının alınması ve ameliyatlı yahut ameliyatsız yüz gençleştirme işlemleri, iş dünyasında erkeklerin en çok yaptırdıkları estetik operasyonlar oluyor.
Estetik operasyonlarda, son 5 yılda genel olarak yüzde 100’lük bir artış gözleniyor. Türk kadınları en çok karın, kalça ve meme bölgelerinden rahatsızlık duyuyorlar. Türk erkekleri ise en fazla burun şeklinden rahatsızlar. Bunu saç, karın, bel, göğüs ve kulaklar izliyor.

YURT DIŞINDAN HASTALAR GELİYOR
Talepler doğrultusunda estetik cerrahi de gelişiyor. Türkiye’nin estetik ve plastik cerrahi seviyesi ABD’den hemen sonra geliyor. Türkiye bu alanda Avrupa’nın pek çok ülkesinden çok daha ileri durumda bulunuyor. Ayrıca fiyatlar mukayese edildiğinde Avrupa ve ABD’nin yaklaşık yarısı veya 3’te 1 oranında daha ucuz durumdayız. Bu nedenle her sene yurt dışından çok sayıda hasta, estetik operasyon geçirmek için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Gelen hastaların çoğunluğu Türk olmakla beraber, orada yaşayan yabancılar da Türkiye’ye ameliyat için geliyorlar. Ayrıca ülkemizde iş yapan yabancılar da Türkiye’yi tercih ediyorlar.”

ERKEKLERİN İLGİNÇ ESTETİK TALEPLERİ
Estetik konusunda çalışan bir hekim olarak enteresan pek çok istekle karşılaşıyoruz. Bir keresinde, kalça bölgesi geniş olduğu için rahatsızlık duyan ve kalçasının küçültülmesi isteyen bir erkek hastamın liposuctionla kalçalarını küçülterek ona daha erkeksi bir görünüm verdim ve kendisi de mutlu oldu. Penis boyutu normal hatta normalin üstünde olduğu halde daha da büyümek isteyen kişiler zaman zaman bu taleple bana gelmektedir. Dudaklarını çok ince bulduğundan senelerce bıyık bırakan bir hastam, dudak kalınlaştırma yaptıktan sonra bıyıklarını keserek yepyeni bir imaj sahibi olmuştu. Kendisinde yeterli saç olmadığı için saç ekimi yapılamayan bir hastamız, bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığından, ‘Kardeşimden saç kökü alıp bana saç ekimi yapılabilir mi?’ diye sormuştu. Biz de kendisine bunun mümkün olmadığını, bu konuda kendi saçının kullanılabileceğini izah ettik.”

Bu haber 9110 kere okundu.
    
Bu Habere Oy Ver :
Diğer Haberler
  • Sınav mönüsü - 17.6.2011 17:18:57
  • Yaz tatili için “iyi karne" şart mı? - 17.6.2011 16:44:49
  • Çocuklu ailelere tatil tüyoları - 15.6.2011 18:56:20
  • Sınavda çikolata yemek iyi bir şey mi? - 13.6.2011 16:43:32
  • Sınav stresi hayallerinizi yok etmesin - 13.6.2011 16:17:32
  • Asit Erozyonu - 14.5.2011 16:45:48
  • Ağız kokusu işinizi kaybettirebilir - 6.3.2011 17:28:28
  • Kariyer kaygısı çocuğa engel mi? - 6.3.2011 17:00:21
  • Temizlik hastalığı - 21.2.2011 18:49:14
  • Doğal tedavi kaynağı; su - 31.1.2011 12:05:59
  • Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | Künye | RSS | Reklam

    Copyright © 2009 Sağlıkta Gündem